"Поште Српске" продале "Проинтеру" земљиште у центру Бањалуке

01.03.2022. 21:26
0
ИЗВОР: capital.ba

"Поште Српске" продале су "Проинтеру" земљиште у центру града, поред "Поштанске штедионице" коју је ова компанија, такође, купила прије двије године, сазнаје Capital.

Ријеч је о земљишту површине 332 метра квадратна које је компанији "Проинтер ИТСС" продато кроз компензацију.

 - "Поште" су са "Проинтером" закључиле споразум о накнади пред Републичком управом за геодетске и  имовинско правне послове у септембру 2021. године, након проведеног поступка успостављања јединства земљишта и зграде,  којим је дио земљишта "Пошта Српске" одређен као земљиште за редовну употребу зграде "Проинтера" - наводи се у одговору "Пошта" на питања Capital–а.

У "Поштама" нису жељели да кажу по којој цијени је земљиште продато, али су навели да је она одређена од стране овлашћеног судског вјештака грађевинске струке.

- Цијена одговара тржишној вриједности земљишта на тој локацији, као и вриједности уписаној у пословне књиге предузећа - навели су у "Поштама".

Казали су и да је компензација извршена „након што су се појавила обострана дуговања "Проинтера" и "Пошта Српске" једних према другима, што је потпуно уобичајен начин рада у оваквим ситуацијама“.

- "Поште Српске" изврше огроман број компензација у току године, почев од државних институција па до свих корисника гдје се појављују узајамна потраживања - казали су у овом јавном предузећу.

Capital подсјећа да је "Проинтер" 2020. године за 2,6 милиона КМ постао власник зграде "Поштанске штедионице" коју је купио од Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске у јеку пандемије вируса корона и ограниченог кретања.

Коментари 0
Повезане вијести
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Зора Видовић обезбиједила “Проинтеру” нове милионе од коцке Зора Видовић обезбиједила “Проинтеру” нове милионе од коцке
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    22h 45m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    20h 14m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    14h 28m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    19h 32m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    10h 40m
    0