"Поште Српске" продале "Проинтеру" земљиште у центру Бањалуке

01.03.2022. 21:26
0
ИЗВОР: capital.ba

"Поште Српске" продале су "Проинтеру" земљиште у центру града, поред "Поштанске штедионице" коју је ова компанија, такође, купила прије двије године, сазнаје Capital.

Ријеч је о земљишту површине 332 метра квадратна које је компанији "Проинтер ИТСС" продато кроз компензацију.

 - "Поште" су са "Проинтером" закључиле споразум о накнади пред Републичком управом за геодетске и  имовинско правне послове у септембру 2021. године, након проведеног поступка успостављања јединства земљишта и зграде,  којим је дио земљишта "Пошта Српске" одређен као земљиште за редовну употребу зграде "Проинтера" - наводи се у одговору "Пошта" на питања Capital–а.

У "Поштама" нису жељели да кажу по којој цијени је земљиште продато, али су навели да је она одређена од стране овлашћеног судског вјештака грађевинске струке.

- Цијена одговара тржишној вриједности земљишта на тој локацији, као и вриједности уписаној у пословне књиге предузећа - навели су у "Поштама".

Казали су и да је компензација извршена „након што су се појавила обострана дуговања "Проинтера" и "Пошта Српске" једних према другима, што је потпуно уобичајен начин рада у оваквим ситуацијама“.

- "Поште Српске" изврше огроман број компензација у току године, почев од државних институција па до свих корисника гдје се појављују узајамна потраживања - казали су у овом јавном предузећу.

Capital подсјећа да је "Проинтер" 2020. године за 2,6 милиона КМ постао власник зграде "Поштанске штедионице" коју је купио од Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске у јеку пандемије вируса корона и ограниченог кретања.

Коментари 0
Повезане вијести
Двије особе страдале у саобраћајној несрећи код Прњавора Двије особе страдале у саобраћајној несрећи код Прњавора
Снажно невријеме у Бањалуци Снажно невријеме у Бањалуци
Тривић: Додик преко страначких фирми извлачи на стотине милиона КМ Тривић: Додик преко страначких фирми извлачи на стотине милиона КМ
Најчитаније
 • Нелегално саграђени објекат на Тргу краља Александра ће бити уклоњен
  23h 49m
  4
 • Лица ухапшена због дроге у Источном Сарајеву
  5h 12m
  1
 • Страдао деветогодишњи дјечак
  3h 53m
  0
 • Произвођачи романијског кајмака спремни за предстојеће сајмове
  20h 34m
  0
 • Основцима у Источној Илиџи представљена “Чаробна књига” Јелене Глишић (ФОТО)
  19h 29m
  0