Потписан протокол о сарадњи Скијашког савеза Хонг Конга и Олимпијског центра Јахорина

30.01.2020. 19:52
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, данас је, заједно са директором Олимпијског центра Јахорина, Дејаном Љевнајићем, потписао протокол о сарадњи са Скијашким савезом Хонг Конга.

Репрезентација Хонг Конга, која се такмичи у Алпском скијању, припреме за предстојећа такмичења обављаће на Јахорини.

– Разумијем ову посјету као још једну поруку да смо ми пожељно мјесто за долазак и надамо се да ће добар глас о Јахорини и о Источном Сарајеву репрезентација Хонг Конга преносити широм цијеле Европе и свијета – нагласио је Вуковић.

Он је додао да је овим меморандумом дефинисано да ће обавеза града и Олимпијског центра Јахорина бити да пруже максимално добре услове за припреме тамичара из Хонг Конга, од њих очекују учествовање у свим маркетиншким активностима, које се проводе из Олимпијског центра Јахорина, али и из града Источног Сарајева.

Вуковић је искористио прилику да обавијести грађане Источног Сарајева да је Градска управа обезбиједила финансијску помоћ за покретање аутобуске линије, која ће кретати од Аутобуске станице на Добрињи, преко Пала, до Јахорине. Линија ће бити отворена од 1. фебруара, до краја зимске туристичке сезоне. Аутобус ће кретати у 8 часова из Добриње, са Пала у 8.45, а повратак је у 16 часова са Јахорине, према Палама и Добрињи.

Директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнајић захвалио је гостима из Хонг Конга што су препознали Јахорину као ски-центар за припреме за Олимпијске игре.

– Ово је један заједнички успјех за Јахорину, поред тога што је признање да ћемо ми да се трудимо да будемо одлични домаћини – нагласио је Љевнајић.

Љевнајић је додао да захваљујући систему за осњежавање, упркос топлој зими, ова сезона тече одлично, и да вјерује да ће Јахорина и ове године оборити све рекорде.

Предсједник Скијашког савеза Хонг Конга Едмонд Јуе истакао је да је почаствован што се састао са градоначелинком Вуковићем и директором Љевнајићем, те да се нада да ће у будућности не само одржавати своје тренинге на Јахорини, него и да ће овдје организовати неке веће спортске догађаје.

Спона између олимпијске Јахорине и Скијашког савеза Хонг Конга је високорангирани босанскохерцеговачки Алпски скијаш Марко Рудић, који је данас тренер и селектор скијашке репрезентације Хонг Конга.

Рудић је рекао да је разлог што су изабрали Јахорину као ски-центар на ком ће обављати припреме за предстојећа такмичења то што су, упркос топлој зими, стазе савршено припремљене, по свјетским стандардима.

Коментари 0
Повезане вијести
Постигнут договор са Бахаром, ево колико је Звезда уштедјела Постигнут договор са Бахаром, ево колико је Звезда уштедјела
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Турци се повлаче из преговора о уједињењу Кипра Турци се повлаче из преговора о уједињењу Кипра
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    16h 29m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    15h 24m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    10h 12m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    11h 18m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 46m
    0