Уз ски карту "10 од сезоне" можете скијати у четири ски центра

19.01.2021. 15:52
1
ИЗВОР: Катера

Представници четири скијашка центра из Републике Српске и ФБиХ данас су на Јахорини потписали споразум о сарадњи, који се огледа у јединственој ски карти, која од данас важи за скијање на Јахорини, Равној планини, Бјелашници и Влашићу.

Тим поводом, директор ОЦ "Јахорина" Дејан Љевнаић је рекао да је срећан што су данас потписали овај споразум о заједничкој карти на планинама Бјелашница, Равна планина и Влашић, те додао да се ради о карти "10 од сезоне", која се може користити у сва четири ски центра.

- Цијена јој је 350 КМ и важи за било којих 10 дана до краја зимске сезоне, корисник може скијати један дан на Бјелашници, а већ сљедећи на Влашићу, Равној Планини или Јахорини. Ово је само један од корака које ћемо предузети са циљем увезивања и заједничке понуде. Наша филозофија је да конкуренцију претварамо у партнере и на тај начин сви можемо имати само банефите а туристи задовољство што нам је свакако крајњи циљ - рекао је Љевнаић новинарима.

Он је истакао да је зимска сезона на Јахорини почела 29. новембра и да у континуитету траје већ 52. дан, те да је до сада скијало више од 79.000 скијаша на овој планини.

Директор Ски центра Бјелашница Едис Баковић је уз изразе захвалности истакао важност овог споразума за све ски центре, а највише за скијаше.

- Гост када дође било гдје у БиХ може било којих 10 дана изабрати за скијање на овим скијалиштима. Вријеме нас је послужило и на Бјелашници сада имамо готово два метра снијега. Имамо све услове да ова сезона буде једна од бољих у претходних десетак година - истакао је Баковић.

Директор Ски центра Равна Планина Вељко Голијанин је истакао да је ово посебан дан за скијаше, те да по угледу на свјетске и европске ски центре, велики планински центри помажу мање, не само због личног интереса, него због интереса свих.

- Ово је један од начина да створимо нове скијаше. Ски центар Равна планина је ове године најспремнији дочекао скијаше и сада имамо 13 км стаза - додао је Голијанин.

Директор Ски центра Влашић Горан Шарић рекао је новинарима да се нада да ће се овај споразум проширити и идуће године, те да су на правом путу и да су многима показали како треба да раде.

Заједничка карта "10 од сезоне" важи до краја зимске сезоне 2020/21. године, за 10 дана скијања који се не морају користити у континуитету и скијаш има прилику да бира колико ће дана скијати на било којем од поменута четири ски центра.

 

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Iseljeni sarajlija 19.01.2021. 18:27
  Očito da epidemiološke restrikcije ne važe samo za skijališta. Pa, kakva je ovo zemlja u kojoj živimo...
Повезане вијести
На Јахорини пада снијег На Јахорини пада снијег
Прве пахуље пале на Влашићу Прве пахуље пале на Влашићу
Кошаркашице "Игмана" друге на Влашићу Кошаркашице "Игмана" друге на Влашићу
Најчитаније
 • Преминуо др Дејан Кафка
  22h 54m
  8
 • Упуцан Радоје Звицер, шеф кавачког клана тешко рањен?
  15h 59m
  0
 • ОО СДС Калиновик: Спрема се велика изборна превара
  22h 25m
  7
 • Серијски силоватељ Игор Милошевић поново иза решетака
  19h 43m
  0
 • Прије 30 година формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
  4h 13m
  0