Uz ski kartu "10 od sezone" možete skijati u četiri ski centra

19.01.2021. 15:52
1
IZVOR: Katera

Predstavnici četiri skijaška centra iz Republike Srpske i FBiH danas su na Jahorini potpisali sporazum o saradnji, koji se ogleda u jedinstvenoj ski karti, koja od danas važi za skijanje na Jahorini, Ravnoj planini, Bjelašnici i Vlašiću.

Tim povodom, direktor OC "Jahorina" Dejan Ljevnaić je rekao da je srećan što su danas potpisali ovaj sporazum o zajedničkoj karti na planinama Bjelašnica, Ravna planina i Vlašić, te dodao da se radi o karti "10 od sezone", koja se može koristiti u sva četiri ski centra.

- Cijena joj je 350 KM i važi za bilo kojih 10 dana do kraja zimske sezone, korisnik može skijati jedan dan na Bjelašnici, a već sljedeći na Vlašiću, Ravnoj Planini ili Jahorini. Ovo je samo jedan od koraka koje ćemo preduzeti sa ciljem uvezivanja i zajedničke ponude. Naša filozofija je da konkurenciju pretvaramo u partnere i na taj način svi možemo imati samo banefite a turisti zadovoljstvo što nam je svakako krajnji cilj - rekao je Ljevnaić novinarima.

On je istakao da je zimska sezona na Jahorini počela 29. novembra i da u kontinuitetu traje već 52. dan, te da je do sada skijalo više od 79.000 skijaša na ovoj planini.

Direktor Ski centra Bjelašnica Edis Baković je uz izraze zahvalnosti istakao važnost ovog sporazuma za sve ski centre, a najviše za skijaše.

- Gost kada dođe bilo gdje u BiH može bilo kojih 10 dana izabrati za skijanje na ovim skijalištima. Vrijeme nas je poslužilo i na Bjelašnici sada imamo gotovo dva metra snijega. Imamo sve uslove da ova sezona bude jedna od boljih u prethodnih desetak godina - istakao je Baković.

Direktor Ski centra Ravna Planina Veljko Golijanin je istakao da je ovo poseban dan za skijaše, te da po ugledu na svjetske i evropske ski centre, veliki planinski centri pomažu manje, ne samo zbog ličnog interesa, nego zbog interesa svih.

- Ovo je jedan od načina da stvorimo nove skijaše. Ski centar Ravna planina je ove godine najspremniji dočekao skijaše i sada imamo 13 km staza - dodao je Golijanin.

Direktor Ski centra Vlašić Goran Šarić rekao je novinarima da se nada da će se ovaj sporazum proširiti i iduće godine, te da su na pravom putu i da su mnogima pokazali kako treba da rade.

Zajednička karta "10 od sezone" važi do kraja zimske sezone 2020/21. godine, za 10 dana skijanja koji se ne moraju koristiti u kontinuitetu i skijaš ima priliku da bira koliko će dana skijati na bilo kojem od pomenuta četiri ski centra.

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Iseljeni sarajlija 19.01.2021. 18:27
    Očito da epidemiološke restrikcije ne važe samo za skijališta. Pa, kakva je ovo zemlja u kojoj živimo...
Povezane vijesti
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini
Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO) Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO)
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    7h 49m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    22h 3m
    0
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    20h 10m
    0
  • Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
    18h 58m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    5h 25m
    0