Потписан уговор о сарадњи Културног центра и „Путујућег глумца“

11.02.2021. 19:00
0
ИЗВОР: СРНА

Уговор о позоришној сарадњи између Културног центра Источно Ново Сарајево и београдског Удружења „Путујући глумац“ потписан је данас у Београду, у просторијама Представништва Републике Српске у Србији.

Циљ сарадње је реализација позоришне представе „Седми дан“, по тексту књижевника из Источног Сарајева Горана Врачара, која је настала по његовом истоименом роману.

У представи играју Јелица Ковачевић, Јелена Велковски, Предраг Васић и Александар Лазић, док ће Горан Султановић имати наснимљени монолог.

Потписници уговора су директор Културног центра Источно Ново Сарајево Младен Јанковић и глумица Јелица Ковачевић испред Удружења „Путујући глумац“.

Јанковић је рекао да је ово прво званично потписивање уговора о позоришној продукцији Културног центра Источно Сарајево и „Путујућег глумца“, те захвалио Представништву Републике Српске и граду Источном Сарајеву на подршци.

- Ради се о првој професионално позоришној сцени коју припремамо у нашој продукцији… До сада смо имали успјешну срадњу са умјетницима из Србије, многи су учествовали у програмима, али ово је врло значајан пројеката, јер заједнички учествују умјетници из Српске и Београда - рекао је Јанковић.

Ковачевићева је навела да ова сарадња представља културолошки велику ствар измђу Републике Српске и Србије, те да је велика част учествати у реализацији пројекта с колегама из Источног Сарајева.

Потписивању је присуствовао и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић који је нагласио значај културне сарадње између Српске и Србије.

- Ово је још једна активност која доприноси свему што радимо на подстицању и јачању сарадње између Српске и Србије, посебно сарадње која се односи на културу и свега што је у функцији очувања нашег националог идентитета, културе и традиције- додао је Цициовић и изразио задовољство што је ријеч о представи по тексту Врачара, са којим Представништво има одличну сарадњу.

Сарадници на представи су Нинослав Адемовић задужен за музику, Драгица Лаушевић за костимографију, Драгана Суџук и Јана Миленковић за кореографију, и Борко Мочевић за сценографију.

Премијера представе је заказана за 15. март 2021. године у Источном Сарајеву, а након тога слиједе премијере у Народном позоришту у Београду, Српском народном позоришту у Новом Саду и Народном позоришту у Бањалуци.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
Данас хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру у Источном Новом Сарајеву Данас хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    10h 13m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    22h 13m
    10
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    23h 47m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    7h 42m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    7h 0m
    0