Potpisan ugovor o saradnji Kulturnog centra i „Putujućeg glumca“

11.02.2021. 19:00
0
IZVOR: SRNA

Ugovor o pozorišnoj saradnji između Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo i beogradskog Udruženja „Putujući glumac“ potpisan je danas u Beogradu, u prostorijama Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Cilj saradnje je realizacija pozorišne predstave „Sedmi dan“, po tekstu književnika iz Istočnog Sarajeva Gorana Vračara, koja je nastala po njegovom istoimenom romanu.

U predstavi igraju Jelica Kovačević, Jelena Velkovski, Predrag Vasić i Aleksandar Lazić, dok će Goran Sultanović imati nasnimljeni monolog.

Potpisnici ugovora su direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Mladen Janković i glumica Jelica Kovačević ispred Udruženja „Putujući glumac“.

Janković je rekao da je ovo prvo zvanično potpisivanje ugovora o pozorišnoj produkciji Kulturnog centra Istočno Sarajevo i „Putujućeg glumca“, te zahvalio Predstavništvu Republike Srpske i gradu Istočnom Sarajevu na podršci.

- Radi se o prvoj profesionalno pozorišnoj sceni koju pripremamo u našoj produkciji… Do sada smo imali uspješnu sradnju sa umjetnicima iz Srbije, mnogi su učestvovali u programima, ali ovo je vrlo značajan projekata, jer zajednički učestvuju umjetnici iz Srpske i Beograda - rekao je Janković.

Kovačevićeva je navela da ova saradnja predstavlja kulturološki veliku stvar izmđu Republike Srpske i Srbije, te da je velika čast učestvati u realizaciji projekta s kolegama iz Istočnog Sarajeva.

Potpisivanju je prisustvovao i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović koji je naglasio značaj kulturne saradnje između Srpske i Srbije.

- Ovo je još jedna aktivnost koja doprinosi svemu što radimo na podsticanju i jačanju saradnje između Srpske i Srbije, posebno saradnje koja se odnosi na kulturu i svega što je u funkciji očuvanja našeg nacionalog identiteta, kulture i tradicije- dodao je Ciciović i izrazio zadovoljstvo što je riječ o predstavi po tekstu Vračara, sa kojim Predstavništvo ima odličnu saradnju.

Saradnici na predstavi su Ninoslav Ademović zadužen za muziku, Dragica Laušević za kostimografiju, Dragana Sudžuk i Jana Milenković za koreografiju, i Borko Močević za scenografiju.

Premijera predstave je zakazana za 15. mart 2021. godine u Istočnom Sarajevu, a nakon toga slijede premijere u Narodnom pozorištu u Beogradu, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu i Narodnom pozorištu u Banjaluci.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    20h 4m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    19h 0m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    19h 4m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    15h 57m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    17h 54m
    0