Потписан уговор о сарадњи тениских савеза Српске и Србије

22.04.2022. 19:38
0
ИЗВОР: srna.rs

У Тениском центру "Новак" у Београду данас је потписан уговор о сарадњи Тениског савеза Србије /ТСС/ и Тениског савеза Републике Српске. Уговор су потписали предсједник ТСС Мирко Петровић и ТС Републике Српске Драшко Милиновић, а веома је важан, прије свега у размјени јуниора и тениског кадра, док је досадашња сарадња сада подигнута на један виши ниво.

На заједничкој конференцији за медије потписан је уговор о пословно-техничкој сарадњи која предвиђа заједничко ангажовање кроз шири спектар деловања у будућем раду два савеза, како на пољу јуниорског тениса, тако и едукацији и обуци тренера и судија.

- Братске земље, братски савези, партнерство које води ка просперитету и сјајној будућности тениса и спорта у Србији и Републици Српској - наведено је у саопштењу Тениског савеза Републике Српске.

Предсједник ТСС Мирко Петровић рекао је да је сарадња два савеза јако добра и да треба дефинисати нека питања једним споразумом.

- Ради се о питањима преношења знања и рада са најталентованијом децом тако да ћемо овим споразумом регулисати нека од њих. Превасходно се одређује да два дечака и две девојчице до 12 година који су најбољи у Србији и Републици Српској два пута годишње буду позивани на заједничке кампове у Србији. Циљ је да их повежемо да два пута годишње заједно раде, где ће трошкове тих кампова сносити ТСС. Они ће, такође, одрадити све потребне здравствене процене и тестирања - рекао је Петровић.

Он каже да ће тај исти принцип примијенити и на дјецу до 14 година само што ће најбољим тенисеркама и тенисерима бити домаћини ТС Републике Српске.

- Наш циљ је да по један најбољи дечак и девојчица са ранг листе ТС Републике Српске буду позивани на репрезентативне кампове Србије у вези са припремама за првенства Европе у конкуренцији до 12 у 14 година. Такође, деФинисано је да ми плаћамо котизацију за учеснике тренерских и судијских семинара у Србији за полазнике из Републике Српске - рекао је Петровић.

Он каже да ће гледати да пренесу знање и за развој тениса од седам до 10 година за развој најмлађих и да пруже одговарајућа знања која имају када је у питању њихово укључивање у тенис, као и да помогну својим искуствима са промјенама система такмичења.

- Захваљујем се господину Милиновићу на свему што је у радио на популаризацији тениса и радујем се будућој сарадњи - истакао је Петровић. План је да се настави пракса размене "вајлд карти" за турнире од Тенисе Европе, ИТФ турнира и Фјучерса како би се обезбиједило учешће тенисерима на тим такмичењима.

На конференцији за медије предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић захвалио се на гостопримству и пријему делегације И изразио задовољство због наставака у реализацији глобалне стратегије и снажне подршка најпопуларнијем индивидуалном спорту на овим просторима.

- Потписани уговор о сарадњи много значи, првенствено Тениском савезу Републике Српске, младим тенисерима и тенисеркама. Осјетили смо да је право вријеме да се овако нешто уради - рекао је он.

Милиновић је подсјетио да ове године обиљежавају 30 година постојања Тениског савеза Републике Српске и желе да учине корак више.

- Сарадња је феноменалана, ово је корак више за играче и играчице до 12 и 14 година. Ово је велика ствар за све наше судије и тренере који ће имати прилику да своје знање подигну на виши ниво учећи од једне тениске велесиле као што је Србија - рекао је Милиновић.

Он је истакао да су данас присутна дјеца из најбољег клуба из Републике Српске Тениског клуба "Добој", најбољи тренер из Републике Српске Денис Спахић, који је са Марком Максимовићем освојио Мастерс у Монте Карлу.

- Желим посебно да се захвалим породици Ђоковић која је увијек уз Тениски савез Републике Српске, као и господину Петровићу који је увек одговорио нашим позивима. Ово је један свечани моменат од којег очекујемо да ћемо бити још бољи, а то не можемо без Србије и Тениског савеза Србије. И ове године ћемо организовати 20 АТП челенџер, верујем да ће бити много тенисера из Србије, ми здушно навијамо за њих да дођу до Финала и да освоје тај турнир - закључио је Милиновић.

Конференцији су присуствовали и најбољи јуниори и млади тенисери из Републике Српске узраста од 10 до 18 година, који су имали прилику да се упознају са српским тенисерима и тренирају са вршњацима из Србије. У Београду се ове недјеље одржава АТП турнир "Србија опен 2022".

 

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    6h 45m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    8h 0m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    13h 51m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    12h 18m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    14h 10m
    0