Potpisan ugovor o saradnji teniskih saveza Srpske i Srbije

22.04.2022. 19:38
0
IZVOR: srna.rs

U Teniskom centru "Novak" u Beogradu danas je potpisan ugovor o saradnji Teniskog saveza Srbije /TSS/ i Teniskog saveza Republike Srpske. Ugovor su potpisali predsjednik TSS Mirko Petrović i TS Republike Srpske Draško Milinović, a veoma je važan, prije svega u razmjeni juniora i teniskog kadra, dok je dosadašnja saradnja sada podignuta na jedan viši nivo.

Na zajedničkoj konferenciji za medije potpisan je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji koja predviđa zajedničko angažovanje kroz širi spektar delovanja u budućem radu dva saveza, kako na polju juniorskog tenisa, tako i edukaciji i obuci trenera i sudija.

- Bratske zemlje, bratski savezi, partnerstvo koje vodi ka prosperitetu i sjajnoj budućnosti tenisa i sporta u Srbiji i Republici Srpskoj - navedeno je u saopštenju Teniskog saveza Republike Srpske.

Predsjednik TSS Mirko Petrović rekao je da je saradnja dva saveza jako dobra i da treba definisati neka pitanja jednim sporazumom.

- Radi se o pitanjima prenošenja znanja i rada sa najtalentovanijom decom tako da ćemo ovim sporazumom regulisati neka od njih. Prevashodno se određuje da dva dečaka i dve devojčice do 12 godina koji su najbolji u Srbiji i Republici Srpskoj dva puta godišnje budu pozivani na zajedničke kampove u Srbiji. Cilj je da ih povežemo da dva puta godišnje zajedno rade, gde će troškove tih kampova snositi TSS. Oni će, takođe, odraditi sve potrebne zdravstvene procene i testiranja - rekao je Petrović.

On kaže da će taj isti princip primijeniti i na djecu do 14 godina samo što će najboljim teniserkama i teniserima biti domaćini TS Republike Srpske.

- Naš cilj je da po jedan najbolji dečak i devojčica sa rang liste TS Republike Srpske budu pozivani na reprezentativne kampove Srbije u vezi sa pripremama za prvenstva Evrope u konkurenciji do 12 u 14 godina. Takođe, deFinisano je da mi plaćamo kotizaciju za učesnike trenerskih i sudijskih seminara u Srbiji za polaznike iz Republike Srpske - rekao je Petrović.

On kaže da će gledati da prenesu znanje i za razvoj tenisa od sedam do 10 godina za razvoj najmlađih i da pruže odgovarajuća znanja koja imaju kada je u pitanju njihovo uključivanje u tenis, kao i da pomognu svojim iskustvima sa promjenama sistema takmičenja.

- Zahvaljujem se gospodinu Milinoviću na svemu što je u radio na popularizaciji tenisa i radujem se budućoj saradnji - istakao je Petrović. Plan je da se nastavi praksa razmene "vajld karti" za turnire od Tenise Evrope, ITF turnira i Fjučersa kako bi se obezbijedilo učešće teniserima na tim takmičenjima.

Na konferenciji za medije predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović zahvalio se na gostoprimstvu i prijemu delegacije I izrazio zadovoljstvo zbog nastavaka u realizaciji globalne strategije i snažne podrška najpopularnijem individualnom sportu na ovim prostorima.

- Potpisani ugovor o saradnji mnogo znači, prvenstveno Teniskom savezu Republike Srpske, mladim teniserima i teniserkama. Osjetili smo da je pravo vrijeme da se ovako nešto uradi - rekao je on.

Milinović je podsjetio da ove godine obilježavaju 30 godina postojanja Teniskog saveza Republike Srpske i žele da učine korak više.

- Saradnja je fenomenalana, ovo je korak više za igrače i igračice do 12 i 14 godina. Ovo je velika stvar za sve naše sudije i trenere koji će imati priliku da svoje znanje podignu na viši nivo učeći od jedne teniske velesile kao što je Srbija - rekao je Milinović.

On je istakao da su danas prisutna djeca iz najboljeg kluba iz Republike Srpske Teniskog kluba "Doboj", najbolji trener iz Republike Srpske Denis Spahić, koji je sa Markom Maksimovićem osvojio Masters u Monte Karlu.

- Želim posebno da se zahvalim porodici Đoković koja je uvijek uz Teniski savez Republike Srpske, kao i gospodinu Petroviću koji je uvek odgovorio našim pozivima. Ovo je jedan svečani momenat od kojeg očekujemo da ćemo biti još bolji, a to ne možemo bez Srbije i Teniskog saveza Srbije. I ove godine ćemo organizovati 20 ATP čelendžer, verujem da će biti mnogo tenisera iz Srbije, mi zdušno navijamo za njih da dođu do Finala i da osvoje taj turnir - zaključio je Milinović.

Konferenciji su prisustvovali i najbolji juniori i mladi teniseri iz Republike Srpske uzrasta od 10 do 18 godina, koji su imali priliku da se upoznaju sa srpskim teniserima i treniraju sa vršnjacima iz Srbije. U Beogradu se ove nedjelje održava ATP turnir "Srbija open 2022".

 

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    23h 42m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    23h 13m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    19h 29m
    1
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    15h 24m
    3
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    23h 36m
    0