Потписани уговори о запошљавању 110 лица вриједни око 700.000 КМ

08.10.2020. 13:33
2
ИЗВОР: СРНА

Уговоре вриједне око 700.000 КМ потписао је данас Завод за запошљавање Републике Српске са 83 послодавца са подручја општине Пале, који ће путем овог програма запослити 110 лица.

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић рекао је да ће незапослена лица, захваљујући програмима Завода и локалне заједнице, наћи посао, те да овим чином завршавају реализацију пројекта.

- Пет пројеката смо обухватили, почевши од приправника, запошљавања циљних група, категорије самозапошљавања, а у плану имамо још један пројекат који ћемо реализовати у наредном периоду. Ово је била прилика да упознамо послодавце о намјери за расписивање јавног позива -  изјавио је Вујичић новинарима.

Он је рекао да ће сутра у Источном Новом Сарајеву потписати уговоре са овим послодавцима, а наредне седмице и са послодавцима са Сокоца и Рогатице.

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је Заводу за запошљавање Српске и послодавцима, који су одвојили средства да приме 110 приправника са подручја локалне заједнице.

- Наша је жеља да послодавци међу њима препознају добре пословне партнере и раднике које ће задржати. Бићемо срећни ако сви остану на послу јер се на тај начин доприноси смањењу незапослености на подручју општине Пале - истакао је Југовић.

Он је додао да је и општина Пале узела одређен број приправника и издвојила дио средстава којима ће плаћати доприносе за одређене институције које нису законски у могућности да издвајају та средства.

Према његовим ријечима, локална заједница је задовољна и најављеним новим пројектом Завода који се односи на запошљавања демобилисаних бораца.

Јавна установа Студентски центар "Пале" аплицирала је за пројекте запошљавања приправника, а директор Центра Дамјан Шкипина рекао је да су само један од послодаваца који ће у наредних годину дана омогућити људима да одраде приправнички стаж, стекну прво искуство и буду конкурентни на тржишту рада.

Шкипина је захвалио Заводу за запошљавање Републике Српске и Влади Српске за програме које релаизују и изразио наду да ће то бити настављено и наредних година. 

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Tuga 08.10.2020. 15:46
  "Bicemo srecni ako svi ostanu na poslu", izjava mjeseca...
 • Generic placeholder image
  Izbori 08.10.2020. 13:53
  Pred izbore ,eto sigurnih 110 glasova,plus clanovi porodice. Tuga jad i cemer
Повезане вијести
Миланко Чобовић прикупља податке за писање другог дијела књиге "Рођени да вјечно живе" Миланко Чобовић прикупља податке за писање другог дијела књиге "Рођени да вјечно живе"
Ваздух данас најзагађенији на Палама, ризично и у доњем дијелу града Ваздух данас најзагађенији на Палама, ризично и у доњем дијелу града
Расписан тендер за израду пројекта за реконструкцију магистралног пута Пале - Подграб Расписан тендер за израду пројекта за реконструкцију магистралног пута Пале - Подграб
Најчитаније
 • Листа 10 мобилних телефона који највише зраче (ФОТО)
  15h 9m
  0
 • Аустралија депортује Ђоковића из земље
  2h 53m
  0
 • Миланко Чобовић прикупља податке за писање другог дијела књиге "Рођени да вјечно живе"
  17h 34m
  0
 • Јаке полицијске снаге на југу Косовске Митровице
  13h 56m
  0
 • Тужилаштво БиХ одустало од истраге против пет лица у случају "Тузланска капија" (ВИДЕО)
  15h 18m
  0