Потрага за Драгом Танасковићем, породица са зебњом ишчекује вијести

30.03.2024. 21:47
1
ИЗВОР: nezavisne.com

На позив Центра јавне безбједности Фоча прије два дана је почела потрага за несталим 30-годишњим Драгом Танасковићем из Чајнича, припадником Оружаних снага БИХ, чији је нестанак пријављен 28. марта у 8 сати ујутро.

Подсјетимо Драго Танасковић је 25. марта око поноћи приведен у ПС Фоча због сумње на кривично дјело "Изнуда" у покушају и задржан до 26. марта увече када је пуштен око 21 сат.

Постоји снимак камера на којима се Танасковић види у близини моста у Фочи у 21 сат и пет минута након што је саслушан у полицији. Други снимци камера са бензинске пумпе показују да је Танасковић купио цигарете на бензинској пумпи, након што је прешао мост те се вратио у правцу моста.

Наводно се спустио испод моста, гдје је пронађено неколико опушака од цигарета.

У потрагу за Драгом Танасковићем укључена је Специјална полиција из Бањалуке, припадници Спасилачке службе "Волф" из Фоче, те чланови Кајакашког клуба из Горажда, који су данас претраживали Дрину од Фоче до Горажда, пише Кlix.ba.

- Већ два дана смо на терену, нажалост немамо никаквих резултата, отежани су услови јер је вода заиста велика и мутна. Потрага је за данас окончана, настављамо сутра од 8 сати ујутро - рекао је Ненад Иконић, начелник ГСС Републике Српске.

Породица Драга Танасковића са зебњом ишчекује вијести о потрази. Његов стриц Радош Танасковић тврди како мора постојати мотив за нестанак младића, а за Klix.ba је изјавио како сумња у све што се дешава, од саслушања у полицији, до нестанка његовог братића којег нема већ пети дан.

- Није проблем, ако је крив за било шта нека одговара, али зашто полиција не испита другу страну, да виде шта је у питању? О каквим пријетњама је ријеч, каквим уцјенама, да се то расвијетли, зашто би Драго то урадио и опет кажем, ако је крив за било шта нека одговара, али да је само жив то нам је важно. Неки мотив за ово мора постојати, није дијете нестало без разлога. Нас убјеђују да људи раде свој посао, али коме ја да вјерујем? Ја сам ово дијете одгајао као своје, ово је поштен момак, и опет кажем, ако је крив за нешто нека одговара, али мора постојати разлог, и сигурно постоји нека друга или трећа особа. Да ли полиција неког штити? Мени су први пут рекли да се види на камерама како је дошао до моста, и да камере не могу даље добацити, а касније ми је речено да се види на камерама да је прешао мост, на пумпи узео цигаре, виђен је на раскрсници, и онда се спустио 50 метара код Дрине, нашли су пет, шест опушака и уплатнице његове неке од раније. Мени овдје нису чиста посла, волио бих да се ти телефони вјештаче, да се се све испита како треба - каже Танасковић.

Истиче како је Драго Танасковић одрастао у патријархалној породици, да није имао никаквих проблема, нити се на њему могло примијетити да их има.

- То је један момак којег су сви вољели, поштено дијете, не могу себи да дођем, јер тај момак је имао планове, требао је ићи на свадбу пријатељима, требао је да се спрема да напредује у војсци за већи чин, имао је планове. Шта се десило па је сад овако, нешто мора постојати, сам не могу вјеровати да би се Драго убио. Волио бих да вјештаче телефоне, у овом случају има нешто, ја ћу покушати све, узећу адвоката, морамо знати шта се догодило - категоричан је Радош Танасковић.

Каже да је разговарао са начелником полиције у Фочи који му је казао како полиција ради свој посао, међутим Танасковић истиче како породица очекује да се комплетан догађај расвијетли што прије.

- Прво да се нађе, шта се могло с њим догодити, мучи нас много питања. Његови родитељи живе на селу, они су изгубљени, цијела породица је у шоку. Разговарам с његовим друговима из војске, сви смо у шоку - каже Радош.

Апелује на све који имају било какве информације да то јаве на број телефона 065 469 960. Апел грађанима упутили су раније и из ПУ Фоча, да уколико имају било каквих сазнања то пријаве најближој полицијској станици или позивом на бесплатан број 122.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Petar 31.03.2024. 09:11
    Па што црно-бијела слика побогу, знате ли ишта...
Повезане вијести
Други дио приче о Светом Будимиру- Несахрањена војска и видање братоубилачких рана Други дио приче о Светом Будимиру- Несахрањена војска и видање братоубилачких рана
Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    19h 28m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    18h 59m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    15h 15m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    19h 22m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    11h 10m
    2