Потврђена оптужница против мајке и оца дјечака убице из „Рибникара“

27.12.2023. 15:22
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Апелациони суд у Београду потврдио је оптужницу Вишег јавног тужиластва у Београду подигнуту против оца и мајке дјечака који је 3. маја у Основној школи „Владислав Рибникар“ починио језиви масакр у ком је убио деветоро вршњака и радника обезбјеђења.

Подсјетимо, оптужницом коју је раније рјешењем потврдио и Виши суд у Београду, оцу дјечака на терет је стављено тешко дјело против опште сигурности, мајци недозвољена производња, држање и ношење оружја и експлозивних материја, док се власник и инструктор у стрељани у којој је малољетни убица са оцем вјежбао гађање на терет ставља давање лажног исказа.

Како „Курир“ незванично сазнаје, жалбу на оптужницу Апелационом суду поднио је само адвокат једног од оптужених за давање лажног исказа, али је овај суд одбио као неосновану.

Коментари 0
Повезане вијести
Година дана од масовног убиства ученика у Основној школи "Владислав Рибникар" Година дана од масовног убиства ученика у Основној школи "Владислав Рибникар"
Потврђена оптужница против мушкарца који је ударио супругу Потврђена оптужница против мушкарца који је ударио супругу
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 2m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    12h 0m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    20h 26m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    18h 41m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    20h 20m
    0