Потврђена оптужница за злочине у Јошаници по свим тачкама

22.09.2023. 15:42
0
ИЗВОР: srna.rs

Суд БиХ уважио је жалбу Тужилаштва БиХ и потврдио по свим тачкама уређену оптужницу за злочине над Србима у Јошаници код Фоче, потврђено је Срни у правосудним институцијама БиХ.

Суд БиХ је првобитно одбио оптужницу против 13 некадашњих команданата и припадника такозване Армије БиХ за ратни злочин над 56 српских цивила у Јошаници код Фоче 1992. године.

Тужилаштво БиХ је у року од 24 сата уложило жалбу на одлуку Суда БиХ.

 • Уложена жалба за Јошаницу која побија наводе из одлуке Суда БиХ
  22.09.2023. 13:15

  Тужилаштво БиХ уложило је жалбу на одлуку Суда БиХ који је одбио оптужницу против 13 припадника такозване Армије БиХ за ратне злочине над Србима у Јошаници код Фоче, потврдио је Срни портпарол Ту...

БиХ
Уложена жалба за Јошаницу која побија наводе из одлуке Суда БиХ

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић рекао је раније Срни да је жалба опширна и да побија наводе из одлуке Суда.

У Јошаници је убијено 56 цивила српске националности, рањено око 10 жртава, а куће, имовина, пољопривредни и помоћни објекти запаљени су и уништени.

- Оружани напад који су водили и у којем су учествовали оптужени извршен је на небрањено село насељено цивилним становништвом, а међу жртвама било је старијих особа, жена и дјеце. Најстарија жртва био је старац од 88 година, а најмлађа дјевојчица од двије године - саопштено је раније из Тужилаштва БиХ.

Неке од жртава су мучене и убијене на изузетно свиреп начин.

За ове злочине оптужени су Ферид Буљубашић /70/, Ахмет Сејдић /63/, Рашид Собо /58/, Шефко Глушац /62/, Закир Јамак /54/, Бахрудин Мухић звани Бане /59/, Адем Фехрић /61/, Мустафа Пољо звани Муса /58/, Енвер Кустура звани Пена /56/, Мухамед Лиска /50/, Сакиб Чакар /66/, Изет Сејдић /67/ и Мунир Нало /53/.

Коментари 0
Повезане вијести
Гласни када бране Додика, нијеми на муке сабораца: БОРС на мети жестоких критика због доласка њихових челника пред Суд БиХ Гласни када бране Додика, нијеми на муке сабораца: БОРС на мети жестоких критика због дола...
Нада у правду живи још двије године Нада у правду живи још двије године
Подигнута нова хашка оптужница против Војислава Шешеља Подигнута нова хашка оптужница против Војислава Шешеља
Најчитаније
 • Гласни када бране Додика, нијеми на муке сабораца: БОРС на мети жестоких критика због доласка њихових челника пред Суд БиХ
  20h 57m
  8
 • Косовски витез Милош Ћирковић: На згаришту икона Светог Алимпија Столпника
  2h 54m
  0
 • Дио бораца и даље чека јединствени мјесечни додатак
  9h 8m
  3
 • Отворен Конзулат Србије у Палама, Љевнаић почасни конзул
  4h 24m
  2
 • Јаков Игњатовић - Зачетник реализма у српској књижевности
  7h 14m
  0