Повећан број нарушавања јавног реда и мира

12.03.2024. 14:00
0
ИЗВОР: srna.rs

На подоручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево у фебруару забиљежено је 41 нарушавање јавног реда и мира, што је за 46,4 одсто више него у упоредном периоду лани, речено је данас на конференцији за новинаре руководства Управе.

Начелник Сектора полиције Полицијске управе Источно Сарајево Милан Чворо рекао да су евидентирана 44 прекршаја.

- Поднесено је седам захтјева за покретање прекршајног поступка и уручено 40 прекршајних налога против 47 лица - рекао је Чворо, те додао да су најчешћи прекршаји вријеђање, туча и физички напади.

Он је навео да је највећи број прекршаја забиљежен на подручју Полицијске станице Источна Илиџа, затим на Палама и Сокоцу, истичући да нарушавања јавног реда и мира у већем обиму у фебруару није било.

Када је ријеч о безбједности саобраћаја, Чворо је рекао да је забиљежено 50 саобраћајних незгода, што је за 19 одсто више него у упоредном мјесецу лани, те да смртно страдалих није било.

Према његовим ријечима, у саобраћајним незгодама два лица су теже повређена, а 20 их је задобило лакше повреде, а најчећи узрок незгода су неприлагођена брзина вожње условима на путу и вожња уназад.

- Из саобраћаја смо искључили 219 возача, од којих њих 136 због вожње под утицајем алкохола и 21 због одбијања тестирања на дрогу - изјавио је Чворо, те додао да су су поднесена два извјештаја о почињеном кривичном дјелу из области безбједности саобраћаја.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је да у фебруару није било кривичних дјела са већим степеном друштвене опасности, те да је зимска туристичка сезона на Јахорини протекла безбједно и да није било инцидената.

Он је стање безбједности на подручју Управе у фебруару оцијенио стабилним и задовољавајућим у свим сегментима, истичући и да је сарадња Полицијске управе Источно Сарајево са другим органима, као и са надлежним тужилаштвима и судовима на високом нивоу.

Шеховац је поручио да ће Полицијска управа наставити са планским активностима у наредном периоду како би стање безбједности по питању криминалитета и безбједности саобраћаја и јавног реда и мира било на још већем нивоу.

Када је ријеч о изградњи зграде Полицијске управе Источно Сарајево, Шеховац је нагласио да она иде планираном динамиком и да су задовољни, а њен завршетак ће, каже, сигурно допринијети бољем раду Управе.

Начелник Сектора криминалистичке полиције ове управе Радомир Церовина рекао је је у фебруару евидентирано 46 кривичних дјела, колико је било и у упоредном периоду прошле године, а надлежном тужилаштву достављена су 42 извјештаја против 44 лица, од чега је 12 повратника у вршењу кривичних дјела.

Када је ријеч о структури кривичних дјела, Церовина је навео да је 38 кривичних дјела из области општег криминалитета, два из безбједности саобраћаја, четири из привредног криминалитета и два из Кривичног закона БиХ.

Он је нагласио да у извјештајном пероду није било кривичних дјела са већим степеном друштвене опасности, нити кривичних дјела разбојништава, као ни отуђења путничких моторних возила.

Церовина је рекао да је у фебруару евидентирано једно самоубиство, те да је обрађен 51 предмет у вези са злоупотребом дроге, а сви су се односили на прекршаје.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Опљачкан стан у Источној Илиџи Опљачкан стан у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    21h 0m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    22h 11m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    23h 37m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    23h 42m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    3h 51m
    0