Povećan broj narušavanja javnog reda i mira

12.03.2024. 14:00
0
IZVOR: srna.rs

Na podoručju u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo u februaru zabilježeno je 41 narušavanje javnog reda i mira, što je za 46,4 odsto više nego u uporednom periodu lani, rečeno je danas na konferenciji za novinare rukovodstva Uprave.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Istočno Sarajevo Milan Čvoro rekao da su evidentirana 44 prekršaja.

- Podneseno je sedam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i uručeno 40 prekršajnih naloga protiv 47 lica - rekao je Čvoro, te dodao da su najčešći prekršaji vrijeđanje, tuča i fizički napadi.

On je naveo da je najveći broj prekršaja zabilježen na području Policijske stanice Istočna Ilidža, zatim na Palama i Sokocu, ističući da narušavanja javnog reda i mira u većem obimu u februaru nije bilo.

Kada je riječ o bezbjednosti saobraćaja, Čvoro je rekao da je zabilježeno 50 saobraćajnih nezgoda, što je za 19 odsto više nego u uporednom mjesecu lani, te da smrtno stradalih nije bilo.

Prema njegovim riječima, u saobraćajnim nezgodama dva lica su teže povređena, a 20 ih je zadobilo lakše povrede, a najčeći uzrok nezgoda su neprilagođena brzina vožnje uslovima na putu i vožnja unazad.

- Iz saobraćaja smo isključili 219 vozača, od kojih njih 136 zbog vožnje pod uticajem alkohola i 21 zbog odbijanja testiranja na drogu - izjavio je Čvoro, te dodao da su su podnesena dva izvještaja o počinjenom krivičnom djelu iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je da u februaru nije bilo krivičnih djela sa većim stepenom društvene opasnosti, te da je zimska turistička sezona na Jahorini protekla bezbjedno i da nije bilo incidenata.

On je stanje bezbjednosti na području Uprave u februaru ocijenio stabilnim i zadovoljavajućim u svim segmentima, ističući i da je saradnja Policijske uprave Istočno Sarajevo sa drugim organima, kao i sa nadležnim tužilaštvima i sudovima na visokom nivou.

Šehovac je poručio da će Policijska uprava nastaviti sa planskim aktivnostima u narednom periodu kako bi stanje bezbjednosti po pitanju kriminaliteta i bezbjednosti saobraćaja i javnog reda i mira bilo na još većem nivou.

Kada je riječ o izgradnji zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo, Šehovac je naglasio da ona ide planiranom dinamikom i da su zadovoljni, a njen završetak će, kaže, sigurno doprinijeti boljem radu Uprave.

Načelnik Sektora kriminalističke policije ove uprave Radomir Cerovina rekao je je u februaru evidentirano 46 krivičnih djela, koliko je bilo i u uporednom periodu prošle godine, a nadležnom tužilaštvu dostavljena su 42 izvještaja protiv 44 lica, od čega je 12 povratnika u vršenju krivičnih djela.

Kada je riječ o strukturi krivičnih djela, Cerovina je naveo da je 38 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, dva iz bezbjednosti saobraćaja, četiri iz privrednog kriminaliteta i dva iz Krivičnog zakona BiH.

On je naglasio da u izvještajnom perodu nije bilo krivičnih djela sa većim stepenom društvene opasnosti, niti krivičnih djela razbojništava, kao ni otuđenja putničkih motornih vozila.

Cerovina je rekao da je u februaru evidentirano jedno samoubistvo, te da je obrađen 51 predmet u vezi sa zloupotrebom droge, a svi su se odnosili na prekršaje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
Opljačkan stan u Istočnoj Ilidži Opljačkan stan u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    10h 43m
    8
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    13h 14m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    10h 57m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    10h 49m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    3h 4m
    0