Поводом 26 година од егзодуса полагање вијенаца на гробљу "Мали Зејтинлик"

11.03.2022. 09:13
0
ИЗВОР: СРНА

Поводом 26 година од егзодуса српског народа из Српске Илиџе делегација општине Источна Илиџа данас ће положити вијенац и поклонити се погинулим борцима на војничком спомен-гробљу "Мали Зејтинлик" на Сокоцу, саопштено је из ове локалне заједнице.

Полагање вијенаца делегације општине Источна Илиџа погинулим борцима на војничком спомен-гробљу "Мали Зејтинлик" предивђено је у 10.00 часова.

Дејтонским мировним споразумом завршено је одређивање административних граница између Федерације БиХ и Републике Српске. Илијаш, Вогошћа, Хаџићи, Илиџа, Рајловац и Грбавица били су укључени у ФБиХ, а процјењује се да је укупно 150.000 Срба напустило ове општине.

Српски народ је из Српске Илиџе изашао 11. марта 1996. године, а већ 12. марта у 12.00 часова Илиџу су преузеле муслиманске власти.

Коментари 0
Повезане вијести
Писма читалаца: Тривићева је „Мали Зејтинлик“ обишла из поштовања, и Додик би се ту фотографисао да га је икада посјетио Писма читалаца: Тривићева је „Мали Зејтинлик“ обишла из поштовања, и Додик би се ту фотогр...
Три деценије од убиства српских цивила и војника на Папратној њиви Три деценије од убиства српских цивила и војника на Папратној њиви
Мали Зејтинлик - прича о једном рату и животу послије рата (ВИДЕО) Мали Зејтинлик - прича о једном рату и животу послије рата (ВИДЕО)
Најчитаније
 • Прије 30 година формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
  16h 1m
  0
 • У Сарајеву син запалио оца и побјегао
  7h 15m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце Српске гарде Илиџа (ФОТО)
  12h 59m
  0
 • Више од 200 учесника на планинарском слету на Требевићу
  9h 22m
  0
 • Заслужено славље "Соколова" у дербију
  7h 29m
  0