Povodom 26 godina od egzodusa polaganje vijenaca na groblju "Mali Zejtinlik"

11.03.2022. 09:13
0
IZVOR: SRNA

Povodom 26 godina od egzodusa srpskog naroda iz Srpske Ilidže delegacija opštine Istočna Ilidža danas će položiti vijenac i pokloniti se poginulim borcima na vojničkom spomen-groblju "Mali Zejtinlik" na Sokocu, saopšteno je iz ove lokalne zajednice.

Polaganje vijenaca delegacije opštine Istočna Ilidža poginulim borcima na vojničkom spomen-groblju "Mali Zejtinlik" predivđeno je u 10.00 časova.

Dejtonskim mirovnim sporazumom završeno je određivanje administrativnih granica između Federacije BiH i Republike Srpske. Ilijaš, Vogošća, Hadžići, Ilidža, Rajlovac i Grbavica bili su uključeni u FBiH, a procjenjuje se da je ukupno 150.000 Srba napustilo ove opštine.

Srpski narod je iz Srpske Ilidže izašao 11. marta 1996. godine, a već 12. marta u 12.00 časova Ilidžu su preuzele muslimanske vlasti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO) Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO)
Danas odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu Danas odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu
U nedjelju parastos za dr Miodraga Lazića – četiri godine od smrti čuvenog dr Laze U nedjelju parastos za dr Miodraga Lazića – četiri godine od smrti čuvenog dr Laze
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    11h 15m
    4
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    20h 7m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    13h 58m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    17h 43m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    8h 50m
    4