Повријеђено 47 полицајаца на протестима у Скопљу

06.07.2022. 09:28
0
ИЗВОР: tanjug.rs

У сукобима на протесту против француског приједлога за деблокаду евроинтеграција Сјеверне Македоније синоћ у Скопљу повријеђено је 47 полицајаца, од којих два тешко, а специјална полиција растјерала је демонстранте који су били испред зграде Скупштине и неке од њих привела.

Како је саопштило Министарство унутрашњих послова, 11 полицајаца задобило је теже повреде, преноси МИА.

Поједини демонстранати, који су протестовали више дана заредом, гађали су полицију петардама, димним бомбама и другим предметима и срушили ограду испред парламента, након чега је интервенисала полиција.

Приведено је неколико демонстраната, углавном младића који су имали капуљаче на главама и бацали предмете на полицајце, наводи Плус Инфо.

Претходно су испред Владе Сјеверне Македоније демонстранти који траже оставку Владе пробили заштитну ограду и гађали зграду.

Окупљени грађани гађали су изпред зграде Владе петардама кордон полиције, а затим су се упутили ка парламенту.

У Скопљу је и током дана одржан протест против француског приједлога, на којем је посланик опозиционе ВМРО-ДПМНЕ Драган Ковачки изјавио да је приједлог који је прихватила Влада Дмитра Ковачевског неприхватљив за државу.

- Овај приједлог за почетак преговора штетан је за Македонију и води до два сценарија, од којих је један гори за Македонију. Једно је вечно преговарање, а друго асимилација под диктатом Бугарске. Овај приједлог представља ултиматум који садржи све бугарске захтјеве - казао је Ковачки.

Коментари 0
Повезане вијести
Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци
Албанску заставу поставили на куполу цркве, полиција трага за починиоцима Албанску заставу поставили на куполу цркве, полиција трага за починиоцима
Ухапшено 10 лица због трговине дрогом Ухапшено 10 лица због трговине дрогом
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    5h 13m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 9m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    22h 54m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    19h 53m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    21h 5m
    0