Повријеђено више од 40 полицајаца у Француској

02.07.2023. 10:02
1
ИЗВОР: srna.rs

Више од 40 полицајаца повријеђено је широм Француске током пете ноћи протеста, а ухапшено је више од 700 људи, саопштено је из француског Министарства унутрашњих послова.

Према подацима француског МУП-а, од почетка немира изгредници су запалили око 3.300 аутомобила, док је оштећен велики број стамбених и зграда разних државних служби. Ухапшено је око 2.400 људи, углавном малољетника.

Министарство економије саопштило је да је опљачкано око 250 пословница банака, 200 продавница и десетак тржних центара.

Припадници специјалних снага полиције распоређени су у бројним градовима широм Францсуке, уз оклопна возила и хеликоптере.

Градоначелник француског града Лаил ле Роз Винсент Жанбрун објавио је на "Твитеру" да су демонстранти напали његову кућу и да су повријеђени његова супруга и дијете.

Према његовим ријечима, он је током напада био у канцеларији, а непознати нападачи су покушали да упадну у кућу и да је запале.

Тужилаштво је покренуло истрагу о покушају убиства.

Немири у Француској трају пету ноћ заредом, а почели су након што је полиција пуцала и убила седамнаестогодишњег младића 27. јуна током саобраћајне провјере у париском насељу Нантер. Полиција је саопштила да је младић одбијао да послуша инструкције.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    xxxx 02.07.2023. 10:26
    zasto Francuska, Njemacka i ostale drzave dopustaju veliki broj muslimanskih parazita?diluju ubijaju siluju pljackaju.valjda dobro za ekonomiju, sta li..
Повезане вијести
Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на сваком кораку Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на свак...
Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци
Абортус улази у Устав Абортус улази у Устав
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    12h 7m
    8
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    10h 9m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    9h 2m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    9h 7m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    8h 10m
    1