Повријеђену бебу хитно превезли хеликоптером у Београд

27.05.2022. 09:16
0
ИЗВОР: srna.rs

Повријеђену бебу од 4,5 мјесеца из Универзитетског клиничког центра (УКЦ) из Бањалуке у Београд успјешно су транспортовали припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

Беба, која је у саобраћајној незгоди задобила тешке повреде, трауму главе и фрактуру обе бутне кости, претходно је у УКЦ у Бањалуци транспортована из УКЦ-а Сарајево, саопштено је из Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

Ваздушни медицински транспорт из Сарајева за Бањалуку обављен је у пријеподневним часовима у сриједу, 25. маја, док је повријеђена беба у Београд, ради даљег лијечења, транспортована јуче.

Из Хеликоптерског сервиса су појаснили да су, због озбиљности повреда бебе, љекари из УКЦ Републике Српске донијели одлуку да се дијете транспортује у Београд ради бољег збрињавања и даљег тока лијечења.

- Успјешном координацијом медицинских тимова из свих медицинских установа које су биле укључене у збрињавање повријеђене бебе и захваљујући ваздухопловно-техничком особљу Хеликоптерског сервиса успјешно је извршен и јучерашњи, веома комплексан и захтјеван ваздушни медицински транспорт - наводи се у саопштењу.

Из Хеликоптерског савеза Републике Српске истакли су да им је то био 22. ваздушни медицински транспорт у овој години.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    23h 15m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    21h 29m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    19h 19m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    11h 44m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    17h 17m
    0