Пожари у Далмацији, ватра захватила куће код Шибеника

13.07.2022. 19:36
0
ИЗВОР: glassrpske.com

У Далмацији букте три пожара, а ситуација је из минута у минут све тежа.

Велики пожар избио је код Водица и угрожени су објекти. Пожар је избио код Мрдаковице на Бенковачкој цести, а дојава је стигла у 11:14. Фронта тог пожара проширила се према Затону недалеко од Шибеника и шири се и даље.

Мањи пожар избио је код Бораје, такође недалеко од Шибеника.

У току је евакуација становника Раслине и Затона морским путем према Билицама, јавља Шибеник.ин. Укључили су се становници с брзим гуменим бродовима. На страници Општине Билице позивају становнике Билица да приме људе у куће.

Пожар код Затона захватио је дио кућа и возила, ватрогасци су на терену и спречавају његово ширење, јавила је Хрватска ватрогасна заједница. Уз домицилне снаге из Шибенско-книнске жупаније, у гашењу помажу и ватрогасци сусједне Сплитско-далматинске жупаније те два канадера. Дува јака трамунтана и ватрогасцима отежава гашење.

- Ситуација није добра, могу слободно казати да је никад гора у задњих десет година. Службено је почела евакуација становништва према Билицама - рекао је за Шибеник.ин непосредно пред састанак начелник Штаба цивилне заштите Града Шибеника Данијел Милета.

Премијер Хрватске Андреј Пленковић је, како је сазнао Индекс, на путу је према пожаришту. С њим стижу и потпредсједник владе и министар унутрашњих послова Давор Божиновић и Марио Баножић.

- Пакао је, не знамо гдје ћемо прије. Кажу да и неке куће горе тако да сад идемо видјети тамо - кратко је за Хину рекао Борис Дукић, командант затонског ДВД-а.

Пожар који је јутрос око 11 часова букнуо код Мрдаковице и проширио се до Затона ношен олујним вјетром већ је оштетио више кућа, потврдио је за Шибенски портал Дарко Дукић, жупанијски ватрогасни командант.

- Ситуација је на подручју Затона јако тешка. Имамо доста оштећених стамбених објеката. Ватра је дословце између кућа, имамо и доста, доста јаки, оркански вјетар. Било шта у овом је тренутку доста тешко рећи, предвидјети. Сад су нам се опет укључила два канадера - с терена је прокоментарисао Дукић.

Због пожара затворени су жупанијски пут Водице-Гаћелези те пут од Шибенског моста према Затону и Раслини, објављено је на страницама ХАК-а.

 

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Дјед оптужен да је полно злостављао малољетну унуку Дјед оптужен да је полно злостављао малољетну унуку
Драма на аеродрому „Никола Тесла“: Евакуисани путници Драма на аеродрому „Никола Тесла“: Евакуисани путници
Пожари у десетак гатачких села, ватра се приближила кућама Пожари у десетак гатачких села, ватра се приближила кућама
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 28m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 42m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    10h 32m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 47m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    8h 30m
    0