Požari u Dalmaciji, vatra zahvatila kuće kod Šibenika

13.07.2022. 19:36
0
IZVOR: glassrpske.com

U Dalmaciji bukte tri požara, a situacija je iz minuta u minut sve teža.

Veliki požar izbio je kod Vodica i ugroženi su objekti. Požar je izbio kod Mrdakovice na Benkovačkoj cesti, a dojava je stigla u 11:14. Fronta tog požara proširila se prema Zatonu nedaleko od Šibenika i širi se i dalje.

Manji požar izbio je kod Boraje, takođe nedaleko od Šibenika.

U toku je evakuacija stanovnika Rasline i Zatona morskim putem prema Bilicama, javlja Šibenik.in. Uključili su se stanovnici s brzim gumenim brodovima. Na stranici Opštine Bilice pozivaju stanovnike Bilica da prime ljude u kuće.

Požar kod Zatona zahvatio je dio kuća i vozila, vatrogasci su na terenu i sprečavaju njegovo širenje, javila je Hrvatska vatrogasna zajednica. Uz domicilne snage iz Šibensko-kninske županije, u gašenju pomažu i vatrogasci susjedne Splitsko-dalmatinske županije te dva kanadera. Duva jaka tramuntana i vatrogascima otežava gašenje.

- Situacija nije dobra, mogu slobodno kazati da je nikad gora u zadnjih deset godina. Službeno je počela evakuacija stanovništva prema Bilicama - rekao je za Šibenik.in neposredno pred sastanak načelnik Štaba civilne zaštite Grada Šibenika Danijel Mileta.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je, kako je saznao Indeks, na putu je prema požarištu. S njim stižu i potpredsjednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović i Mario Banožić.

- Pakao je, ne znamo gdje ćemo prije. Kažu da i neke kuće gore tako da sad idemo vidjeti tamo - kratko je za Hinu rekao Boris Dukić, komandant zatonskog DVD-a.

Požar koji je jutros oko 11 časova buknuo kod Mrdakovice i proširio se do Zatona nošen olujnim vjetrom već je oštetio više kuća, potvrdio je za Šibenski portal Darko Dukić, županijski vatrogasni komandant.

- Situacija je na području Zatona jako teška. Imamo dosta oštećenih stambenih objekata. Vatra je doslovce između kuća, imamo i dosta, dosta jaki, orkanski vjetar. Bilo šta u ovom je trenutku dosta teško reći, predvidjeti. Sad su nam se opet uključila dva kanadera - s terena je prokomentarisao Dukić.

Zbog požara zatvoreni su županijski put Vodice-Gaćelezi te put od Šibenskog mosta prema Zatonu i Raslini, objavljeno je na stranicama HAK-a.

 

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Djed optužen da je polno zlostavljao maloljetnu unuku Djed optužen da je polno zlostavljao maloljetnu unuku
Drama na aerodromu „Nikola Tesla“: Evakuisani putnici Drama na aerodromu „Nikola Tesla“: Evakuisani putnici
Požari u desetak gatačkih sela, vatra se približila kućama Požari u desetak gatačkih sela, vatra se približila kućama
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    14h 37m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    13h 21m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    8h 6m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    5h 5m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    5h 11m
    0