Позив фриленсерима да пријаве приходе

16.03.2022. 10:42
3
ИЗВОР: Срна

Пореска управа Републике Српске позива пореске обвезнике који остварују приходе из иностранства, укључујући и оне од услуга остварене удаљеним радом /фриленсери/, да те приходе пријаве Пореској управи, као и да региструју дјелатности које обављају.

- Обавјештавамо пореске обвезнике да Пореска управа располаже подацима о оствареном приливу средстава путем интернет сервиса за финансијско плаћање као што је пејпал /ПаyПал/ и други, у претходном периоду, а по рачунима отвореним код овлаштених субјеката за платни промет на територији Републике Српске и БиХ - саопштено је из Пореске управе.

У саопштењу напомињу да су сви порески обвезници, који остварују приходе из иностранства, дужни поднијети одговарајуће пријаве надлежној подручној јединици Пореске управе ради пријаве дохотка оствареног у претходном периоду, у за то законски предвиђеном року.

Из Пореске управе позивају пореске обвезнике који остварују приходе из иностранства, да пријаве те приходе и себе не доведу у ситуацију да сносе санкције, јер непријављивање оствареног дохотка подлијеже прекршајној одговорности, као и евентуалној кривичној одговорности.

Пореска управа подсјећа да је у неколико наврата већ позивала пореске обвезнике који остварују приходе из иностранства, а који при томе не пријављују и не плаћају пореске обавезе, те који нису регистровани за обављање дјелатности, да уреде своје пословање у складу са позитивним законодавством Републике Српске у овој области.

У саопштењу се наводи и да циљ Пореске управе није кажњавање пореских обвезника већ увођење њиховог пословања у легалне, законске оквире, и елиминисање нелојалне конкуренције.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Dodo 18.03.2022. 09:31
    Šta reći, a ne biti vulgaran i prost...
  • Generic placeholder image
    Зорка 17.03.2022. 06:22
    Кад пореска удари порез на Милове, Шпирићеве, Ђокићеве... (да не набрајам, мрско ми је и име им поменути) милиончиће (евентуално милијарде), онда нека позива све остале!!!
  • Generic placeholder image
    Freelancer 16.03.2022. 23:29
    Hahahaha 🤣🤣🤣🤣
Повезане вијести
Држави за ПДВ дугују више од 430 милиона КМ Држави за ПДВ дугују више од 430 милиона КМ
Открива имена ухапшених инспектора Пореске управе Српске Открива имена ухапшених инспектора Пореске управе Српске
У ратама враћају дуг тежак 374,66 милиона У ратама враћају дуг тежак 374,66 милиона
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    4h 21m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 17m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    22h 2m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    19h 1m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    20h 13m
    0