Позив младима и особама са инвалидитетом за обуку око узгоја америчке боровнице

22.01.2021. 17:55
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Позив за пријаву учешћа младих и особа са инвалидитетом из источне илиџе на 2. модул инклузивне обуке „Пољопривреда: могућност и начин подизања америчке боровнице“ у организацији омладинске организације „Натура“ преносимо у цјелости:

Источна Илиџа: Позив за пријаву учешћа младих и особа са инвалидитетом на обуку

Позивамо заинтересоване младе људе и особе за инвалидитетом да пријаве своје учешће на тродневној инклузивној обуци „Пољоприовреда: могућност и начини подизања засада америчке боровнице“.

Обука ће се одржати од 15. до 17. фебруара са почетком од 10:00 часова у скупштинској сали Општине Источна Илиџа. Присутни учесници ће имати могућност да подигну своје вјештине и знање на следеће теме:

Дан 1. Америчка боровница од саднице до плода (изглед, географско поријекло, карактеристике, итд.)

Дан 2. Подизање и узгој америчке боровнице (припрема земљишта, технике садње, прихрана, итд.)

Дан 3. Одржавање и економски потенцијал подизања засада америчке боровнице (начини одржавања, штеточине и заштита, производи од америчке боровнице, буџет, трошкови подизања засада, економска исплативост итд.)

Детаљна Агенда ће бити достављена пријављеним учесницима путем е-maila.

Пријава на обуку је потпуно бесплатна, али ограничена. Максималан број пријава је ограничен на 20, тј. 10 младих и 10 особа са инвалидитетом. Циљна група/учесници обуке су млади од 17 до 35 година са подручја општине Источна Илиџа, који се воде као незапослени на евиденцији Завода за запошљавање, те особе са инвалидитетом са подручја општине Источна Илиџа.

Напомињемо да ће предност приликом пријаве имати заинтересовани учесници који су прошли обуку из 1. модула „Предузетништво:од идеје до бизниса“.

Заинтересовани учесници могу се пријавити путем е-maila: natura.org.is@gmail.com  или вибером на бројеве телефона: 065/422-919 и 066/488-838 (контакт особе: Ана Шушић и Ана Шеховац).

Инклузивна обука ће бити реализована уз поштовање мјера заштите од корона вируса – обавезно ношење маске, одржавање дистанце и дезинфекција руку.

Инклузивна обука се реализује у оквиру пројекта „Запошљавање кроз инклузивни узгој америчке боровнице“ кога имплементира Омладинска организација „Натура“.Пројекат је подржан од стране CDP „Globus“ у оквиру пројекта:“Агенда за социјално предузетништво“, који финансира Амбасада Краљевине Холандије у Босни и Херцеговини.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    8m
    8
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    20h 17m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    21h 22m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    15h 5m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    16h 11m
    0