Poziv mladima i osobama sa invaliditetom za obuku oko uzgoja američke borovnice

22.01.2021. 17:55
0
IZVOR: KATERA

Poziv za prijavu učešća mladih i osoba sa invaliditetom iz istočne ilidže na 2. modul inkluzivne obuke „Poljoprivreda: mogućnost i način podizanja američke borovnice“ u organizaciji omladinske organizacije „Natura“ prenosimo u cjelosti:

Istočna Ilidža: Poziv za prijavu učešća mladih i osoba sa invaliditetom na obuku

Pozivamo zainteresovane mlade ljude i osobe za invaliditetom da prijave svoje učešće na trodnevnoj inkluzivnoj obuci „Poljopriovreda: mogućnost i načini podizanja zasada američke borovnice“.

Obuka će se održati od 15. do 17. februara sa početkom od 10:00 časova u skupštinskoj sali Opštine Istočna Ilidža. Prisutni učesnici će imati mogućnost da podignu svoje vještine i znanje na sledeće teme:

Dan 1. Američka borovnica od sadnice do ploda (izgled, geografsko porijeklo, karakteristike, itd.)

Dan 2. Podizanje i uzgoj američke borovnice (priprema zemljišta, tehnike sadnje, prihrana, itd.)

Dan 3. Održavanje i ekonomski potencijal podizanja zasada američke borovnice (načini održavanja, štetočine i zaštita, proizvodi od američke borovnice, budžet, troškovi podizanja zasada, ekonomska isplativost itd.)

Detaljna Agenda će biti dostavljena prijavljenim učesnicima putem e-maila.

Prijava na obuku je potpuno besplatna, ali ograničena. Maksimalan broj prijava je ograničen na 20, tj. 10 mladih i 10 osoba sa invaliditetom. Ciljna grupa/učesnici obuke su mladi od 17 do 35 godina sa područja opštine Istočna Ilidža, koji se vode kao nezaposleni na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, te osobe sa invaliditetom sa područja opštine Istočna Ilidža.

Napominjemo da će prednost prilikom prijave imati zainteresovani učesnici koji su prošli obuku iz 1. modula „Preduzetništvo:od ideje do biznisa“.

Zainteresovani učesnici mogu se prijaviti putem e-maila: natura.org.is@gmail.com  ili viberom na brojeve telefona: 065/422-919 i 066/488-838 (kontakt osobe: Ana Šušić i Ana Šehovac).

Inkluzivna obuka će biti realizovana uz poštovanje mjera zaštite od korona virusa – obavezno nošenje maske, održavanje distance i dezinfekcija ruku.

Inkluzivna obuka se realizuje u okviru projekta „Zapošljavanje kroz inkluzivni uzgoj američke borovnice“ koga implementira Omladinska organizacija „Natura“.Projekat je podržan od strane CDP „Globus“ u okviru projekta:“Agenda za socijalno preduzetništvo“, koji finansira Ambasada Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
„Vaskršnje radosti“ u Istočnoj Ilidži 8. maja „Vaskršnje radosti“ u Istočnoj Ilidži 8. maja
Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža
Opština Istočna Ilidža finansijski podržava odlazak djece u školu u prirodi Opština Istočna Ilidža finansijski podržava odlazak djece u školu u prirodi
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    10h 28m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    22h 1m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    21h 42m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    8h 42m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    6h 32m
    0