Познато стање повријеђених након пада моста

14.10.2022. 10:04
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Од 10 повријеђених људи, који су јуче збринути у Чачанској болници након пуцања моста у Овчар Бањи у Србији, троје је пребачено у Институт за ортопедију Бањица у Београду и они ће данас бити оперисани. Седмеро који су остали на даљем лијечењу у Чачку су стабилно, двоје је на интензивној њези, а осталих пет највјероватније ће данас бити отпуштени на кућно лијечење.

У Институту Бањица за EuronewsСрбија кажу да троје пацијената, повријеђених у несрећи у Овчар Бањи, спремају данас за операцију, пише Нова.

– Њихово стање је стабилно и у току дана бит ће оперисани –  кажу у Бањици.

Раније су у Чачанској болници рекли да су троје пацијената морали да пребаце у Спинални центар Института за ортопедију Бањица у Београду због повреда кичменог стуба, односно пршљенова.

У Чачанској болници јутрос кажу да је двоје пацијената на интензивној њези, док ће петоро највјероватније током дана бити отпуштено на кућно лијечење .

– Од седам пацијената који су остали код нас двоје је на интензивној њези и њихово стање је тренутно стабилно. Осталих пет су на Одјељењу ортопедије и Одјељењу хирургије и највјероватније ће током дана бити пуштени кући - речено је у Чачанској болници.

Ријеч је о туристима из аутобуса из Зворника који су се зауставили у Овчарско-кабларској клисури, а према свједочењу очевидаца на висећи у близини ресторана Дом“ истовремено је дошло 30 туриста када је он пукао, због, како тврди градоначелник Чачка, пуцања сајле.

Како се претпоставља, велики број људи је истовремено дошао на већ оштећен мост због чега су попустиле сајле, те је мост пао у ријеку.

– Одједном само чујеш звук који ни у филму не може тако да се сними. Кад сам видјела да се све промијенило у једној секунди, настају јауци. Почела сам да вриштим и схватам да не могу да скочим, претрчала сам улицу да зауставим момка који нам је помогао и позвали смо Хитну помоћ који су брзо дошли  – каже једна од путница аутобуса.

 Мост годинама није у функцији, а мјештани су га користили прелазећи га појединачно.

Коментари 0
Повезане вијести
Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац! Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 45m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    7h 9m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    5h 24m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    21h 53m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    7h 3m
    0