Позориште "Пинокио" из Београда одушевило малишане представом "Малчић Палчић"

26.09.2023. 20:32
0
ИЗВОР: srna.rs

Позориште лутака "Пинокио" из Београда одушевило је вечерас малишане у Источном Сарајеву извођењем представе "Малчић Палчић" у режији Бранислава Стефановића, у оквиру "Лут феста".

Стефановић појашњава да малима није дато да буду велики, него они то морају да постану тако што ће да буду храбри, паметни, добри, пожртвовани, весели, срећни и чувају мајчин благослов у срцу, па ћеш тако постати "највећи на свету".

Позориште из француског града Нанта јутрос је у Културном центру Источно Ново Сарајево извело представу "Не чекај ме...", која се игра на два језика, француском и језику земље у којој се представа одиграва.

Режисер представе Вера Розанова наводи да у овој представи куће имају ноге, крила и једра којима могу да путују, па сваке ноћи одлазе тамо куда им поглед досеже.

- Али, једног јутра кућа је отишла без свог станара, а са собом је однијела све, осим кревета па се, пробудивши под отвореним небом, наш херој замотао у ћебе и чекао, чврсто уверен у то да ће му се кућа вратити - навела је она.

Данас је у Зворнику позориште "Тулевски" из Естоније одиграло представу "Мала дрвена кућа", а у Спортској дворани у Војковићима – Касиндо изведена је "Луткарско музичка заврзлама о љубави" Луткарске сцене "Пепино" из Ниша и "Форум театра" Источно Сарајево, те њихова креативна радионица "Импровизоване лутке".

За сутра у 10.00 часова предвиђено је извођење представе Дјечијег позоришта Републике Српске из Бањалуке "Био једном један лав" у режији Николе Бундала.

Од 18.00 часова биће изведена представа Народног позоришта "Тоша Јовановић" из Зрењанина "Гига прави море" у режији Миље Мазарек Маринков.

Главни догађај сутрашњег пратећег програма "Лут феста" је округли сто "Очување националног, културног и језичког идентитета, кроз традицију луткарског позоришта", који ће бити одржан у 16.00 часова у Културном центру Источно Сарајево.

У 10.00 часова планирано је извођење "Луткарско музичке заврзламе о љубави" Луткарске сцене "Пепино" из Ниша и "Форум театра" Источно Сарајево, које би требало да буде одржано у Културном центру Пале.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    13h 42m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    13h 56m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    13h 48m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    16h 13m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    6h 3m
    0