Pozorište "Pinokio" iz Beograda oduševilo mališane predstavom "Malčić Palčić"

26.09.2023. 20:32
0
IZVOR: srna.rs

Pozorište lutaka "Pinokio" iz Beograda oduševilo je večeras mališane u Istočnom Sarajevu izvođenjem predstave "Malčić Palčić" u režiji Branislava Stefanovića, u okviru "Lut festa".

Stefanović pojašnjava da malima nije dato da budu veliki, nego oni to moraju da postanu tako što će da budu hrabri, pametni, dobri, požrtvovani, veseli, srećni i čuvaju majčin blagoslov u srcu, pa ćeš tako postati "najveći na svetu".

Pozorište iz francuskog grada Nanta jutros je u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo izvelo predstavu "Ne čekaj me...", koja se igra na dva jezika, francuskom i jeziku zemlje u kojoj se predstava odigrava.

Režiser predstave Vera Rozanova navodi da u ovoj predstavi kuće imaju noge, krila i jedra kojima mogu da putuju, pa svake noći odlaze tamo kuda im pogled doseže.

- Ali, jednog jutra kuća je otišla bez svog stanara, a sa sobom je odnijela sve, osim kreveta pa se, probudivši pod otvorenim nebom, naš heroj zamotao u ćebe i čekao, čvrsto uveren u to da će mu se kuća vratiti - navela je ona.

Danas je u Zvorniku pozorište "Tulevski" iz Estonije odigralo predstavu "Mala drvena kuća", a u Sportskoj dvorani u Vojkovićima – Kasindo izvedena je "Lutkarsko muzička zavrzlama o ljubavi" Lutkarske scene "Pepino" iz Niša i "Forum teatra" Istočno Sarajevo, te njihova kreativna radionica "Improvizovane lutke".

Za sutra u 10.00 časova predviđeno je izvođenje predstave Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke "Bio jednom jedan lav" u režiji Nikole Bundala.

Od 18.00 časova biće izvedena predstava Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina "Giga pravi more" u režiji Milje Mazarek Marinkov.

Glavni događaj sutrašnjeg pratećeg programa "Lut festa" je okrugli sto "Očuvanje nacionalnog, kulturnog i jezičkog identiteta, kroz tradiciju lutkarskog pozorišta", koji će biti održan u 16.00 časova u Kulturnom centru Istočno Sarajevo.

U 10.00 časova planirano je izvođenje "Lutkarsko muzičke zavrzlame o ljubavi" Lutkarske scene "Pepino" iz Niša i "Forum teatra" Istočno Sarajevo, koje bi trebalo da bude održano u Kulturnom centru Pale.

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“
Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    19h 57m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    21h 8m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    22h 34m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    22h 39m
    0
  • Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog Vasilija Ostrošog u srijedu
    2h 48m
    0