Позовимо 1401: Цвјетко је донирао бубрег жени коју није познавао, а сада треба нашу помоћ

23.11.2023. 10:33
0
ИЗВОР: desavanjaubijeljini.com

Цвјетко Ћирић, из Лопара, донирао је бубрег Зорици Докић из Бијељине и тако јој спасио живот, а овај хумани човјек сада треба нашу помоћ.

Активиран је хуманитарни број за позиве из Републике Српске – 1401.

Четрдесетседмогодишњи Цвјетко Ћирић из Богутова Села код Угљевика показао је да хуманост и људског ни у данашње вријеме нису заборављени даривавши бубрег својој вршњакињи Зорици Докић из Милина Села код Лопара, која се годинама борила за своје здравље. Прича о Ћириној несебичности и Зоричиној захвалности обишла је Семберију и подмајевички крај, а пренијела се и много шире.

Цвјетко Ћирић. Херој у рату и у миру.

Када помислите како смо као друштво пропали, како немамо емпатију и како смо сви окренути себи, сјетите се да недалеко од Угљевика живи Цвјетко, демобилисани борац, један од „Мандиних лавова“ са Мајевице, који је, упркос рањавању у рату и свим ризицима, одлучио да дарује бубрег жени коју практично није познавао.

Чувши да је Зорици Докић, мајци двоје дјеце, неопходна трансплантација бубрега, без размишљања је стао пред њу и рекао:“Ја ћу ти дати бубрег“. Иако је и самој Зорици било тешко да повјерује у то, Цвјетко је у децембру 2022. године испунио обећање и отпутовао у Турску на операцију којом је Зорици спасен живот.

У једном од интервјуа Цвјетко каже:

„Некада пожелим да на неки начин кажем свим људима на овој земаљској кугли колико је велики значај када видите неког да се мучи, а можеш му помоћи, када му помогнеш, када му вратиш осмијех, много се боље човјек осјећа, љепше је када се даје него када се добија“.

Ето, један такав човјек живи у кући коју видите на слици. Нас, који нисмо спремни ни на много мање жртве од његове, Цвјетко је задужио тиме што нам враћа вјеру у људе и чини овај свијет бољим.

И зато смо сви дужни да се придружимо акцији изградње куће за Цвјетка, хероја у рату и у миру.

Активиран је хуманитарни број за позиве из Републике Српске – 1401.

Покажимо Цвјетку да смо чули ове ријечи које је хтио да нам каже и да барем помало слиједимо његов примјер!

Коментари 0
Повезане вијести
Мостарка има рак који је метастазирао, а и супруг јој је тешко болестан: Помозимо јој у лијечењу Мостарка има рак који је метастазирао, а и супруг јој је тешко болестан: Помозимо јој у ли...
Помозимо Драгану Радомировићу из Братунца Помозимо Драгану Радомировићу из Братунца
Украден новац из цркве у Мртвици Украден новац из цркве у Мртвици
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 17m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 16m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    7h 52m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 13m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    9h 56m
    9