Пракса за ученике Средњошколског центар „Источна Илиџа“ у Болници „Србија“

17.10.2023. 11:21
0
ИЗВОР: katera.news

У Болници „Србија“ јуче је почела пракса за ученике ЈУ Средњошколски центар Источна Илиџа, за смјерове Медицински техничар и Акушерско-гинеколошки техничар, а све у циљу што боље едукације и образовања будућих медицинских радника.

Главна сестра Болнице „Србија“ Борјана Петровић нагласила је да без похађања практичне наставе није могуће добити диплому за ову професију и због тога се организује праксу за треће и четврте разреде медицинске школе.

- Многи мисле да је школовање у медицинској струци једноставно. Иако се на први поглед чини лако, медицинска школа је врло комплексна и ради се о врло захтјевном послу који изискује непрекидно учење и пожртвовање – рекла је она.

Јована Регоје, професорица медицинске групе предмета у ЈУ Средњошколском центру „Источна Илиџа“ истакла је да је ово прилика да ученици примијене своје теоретско знање стечено кроз различите медицинске дисциплине.

- Један од кључних аспеката стицања знања је практично искуство, како код свих људи, тако и код медицинских радника. У контексту образовања медицинских техничара, теоријско знање је неопходно, али подједнако важне су и вјештине које се развијају кроз практичан рад – навеча је она.

Регоје је изразила и захвалност Болници на вриједној донацији медицинске опреме за кабинет практичне наставе ученика првог и другог разреда.

Коментари 0
Повезане вијести
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО) Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
Ученици СШЦ „Источна Илиџа“ обиљежили Свјетски дан здравља и прикупљали новац за Веру Ученици СШЦ „Источна Илиџа“ обиљежили Свјетски дан здравља и прикупљали новац за Веру
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 8m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    32m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    21h 25m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    15h 16m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    26m
    0