Praksa za učenike Srednjoškolskog centar „Istočna Ilidža“ u Bolnici „Srbija“

17.10.2023. 11:21
0
IZVOR: katera.news

U Bolnici „Srbija“ juče je počela praksa za učenike JU Srednjoškolski centar Istočna Ilidža, za smjerove Medicinski tehničar i Akušersko-ginekološki tehničar, a sve u cilju što bolje edukacije i obrazovanja budućih medicinskih radnika.

Glavna sestra Bolnice „Srbija“ Borjana Petrović naglasila je da bez pohađanja praktične nastave nije moguće dobiti diplomu za ovu profesiju i zbog toga se organizuje praksu za treće i četvrte razrede medicinske škole.

- Mnogi misle da je školovanje u medicinskoj struci jednostavno. Iako se na prvi pogled čini lako, medicinska škola je vrlo kompleksna i radi se o vrlo zahtjevnom poslu koji iziskuje neprekidno učenje i požrtvovanje – rekla je ona.

Jovana Regoje, profesorica medicinske grupe predmeta u JU Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“ istakla je da je ovo prilika da učenici primijene svoje teoretsko znanje stečeno kroz različite medicinske discipline.

- Jedan od ključnih aspekata sticanja znanja je praktično iskustvo, kako kod svih ljudi, tako i kod medicinskih radnika. U kontekstu obrazovanja medicinskih tehničara, teorijsko znanje je neophodno, ali podjednako važne su i vještine koje se razvijaju kroz praktičan rad – naveča je ona.

Regoje je izrazila i zahvalnost Bolnici na vrijednoj donaciji medicinske opreme za kabinet praktične nastave učenika prvog i drugog razreda.

Komentari 0
Povezane vijesti
Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO) Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO)
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    21h 22m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    21h 29m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    18h 11m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    12h 49m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    13h 21m
    0