Православни храм поново на мети вандала

06.08.2021. 20:33
0
ИЗВОР: Nezavisne.com

МУП Ливањског кантона проводи истрагу око утврђивања починилаца који су извршили напад на православну цркву у мјесту Кудиљ поред Купреса те том приликом полупали прозоре и срушили крст у дворишту.

Током јучерашњег дана радници Полицијске станице Купрес примили су дојаву да су непознати починиоци разбили стакла на православној цркви Благовештења Пресвете Богородице у мјесту Кудиљ поред Купреса.

Увиђај на мјесту догађаја обавили су радници ПС Купрес те том приликом утврдили да су на цркви разбијена два прозорска стакла и да је срушен надгробни споменик (крст) у дворишту цркве.

О свему је упознато Кантонално тужилаштво у Ливну које је наложило предузимање одређених истражних радњи у циљу откривања починилаца.

Прије двије године ова црква је такође била мета вандала који су најприје разбили стакла на девет прозора, а потом кроз њих ушли у цркву у којој су испретурали унутрашњост те на крају разбијали и ломили инвентар попут свијећњака, посуде и друге предмете који служе у вјерске обреде, те  су оштетили и црквене иконе.

Коментари 0
Повезане вијести
Приштина православну цркву код Митровице прогласила католичком Приштина православну цркву код Митровице прогласила католичком
Усташки натписи на православној цркви у Хрватској Усташки натписи на православној цркви у Хрватској
Православна црква код Стоца оскрнављена приликом снимањем филма "Краљ Твртко" Православна црква код Стоца оскрнављена приликом снимањем филма "Краљ Твртко"
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    22h 49m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    20h 51m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    19h 44m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    18h 52m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    19h 49m
    0