Православни свештеник запјевао на хоџином вјенчању (ВИДЕО)

14.08.2023. 09:59
2
ИЗВОР: srpskainfo.com

У недавно обновљеној Крзлар-Агиној џамији у Мркоњић Граду, десио се догађај који ће остати урезан у памћењу многих људи и који истински осликава дух отворености, разумијевања и заједништва међу различитим вјерским увјерењима.

Наиме, Ефендија Харис Мекић, који је поријеклом из Качуна и Елма Дурановић из Јајца удружили су се у светом браку, а њихово шеријатско вјенчање означило је посебан тренутак у Крзлар-Агиној џамији, будући да је то прво такво славље након тридесет година у Мркоњић Граду.

Ова свадбена церемонија није само била одраз посебног доприноса вјерничке заједнице, већ и прави симбол отворености срца, међусобног разумијевања и толеранције међу припадницима различитих вјерских група.

На овом вјенчању су се окупили имами, православни и католички свештеници, заједно са многим другим присутнима, сви заједно стварајући незаборавну атмосферу, испуњену пјесмом и радости због вјенчавања овог младог пара.

Један посебан тренутак на свадбеној прослави дочарао је дух разумијевања и заједништва. Православни свештеник Добрица Тепић преузео је микрофон и извео емотивну пјесму “Као моја мати” познатог извођача Здравка Чолића.

Видео: Jajce Online

Овај гест дубоко је обогатила атмосферу вјенчања, потврђујући поруку о толеранцији и прихватању међу различитим вјерским заједницама.

Снимак овог посебног тренутка брзо се проширио друштвеним мрежама, освојивши симпатије широм Босне и Херцеговине, али и шире.

- Кад у земљи дистинкције на наше и њихове на основу имена, начина молитве и обраћања истом Богу, дочекаш да православни свештеник запјева на хоџиној свадби. Одушевљење, корак напријед од оних 536.374 уназад. Враћамо се јединој легалној и смисленој подјели људи, добар-лош човјек – стоји у опису видеа.

Њихова срећа и ова инспиративна прича нека нам служе као подсјетник да међусобно разумијевање и поштовање нису недостижни циљеви, већ се могу остварити кроз искрену вољу да градимо мостове умјесто зидова.

Овај свечани догађај у Крзлар-Агиној џамији подсјећа нас да смо, прије свега, сви људи, те да се дијелимо на добре и лоше, без обзира на вјерску припадност. Кроз овакве свијетле примјере, градимо свијет који цијени различитости и истински се труди да изгради бољу будућност за све нас, пише Јајце Онлајн.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Ivan 15.08.2023. 09:34
    Sta je kod nas vijest? Ovo bi trebalo da je sasvim normalna i svakodnevna pojava. Ljudi koji govore isti jezik, pripadaju istom kulturnom obrascu, slusaju istu muziku se vesele! Wow! Samo na Balkanu je ovo cudo nevidjeno. Tesko nama!
  • Generic placeholder image
    Www 14.08.2023. 17:15
    Samo malo vise epatije i bilo bi lakse svima zivjeti,prvo sami sa sobom,a onda i svim drugima i drugacijima
Повезане вијести
Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације
Бака није хтјела да огријеши душу Бака није хтјела да огријеши душу
Један радар код Мркоњић Града зауставио незгоде, други "усликао" 171 км/х Један радар код Мркоњић Града зауставио незгоде, други "усликао" 171 км/х
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    9h 47m
    8
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    12h 18m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    10h 1m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    9h 53m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    2h 8m
    0