Пред ходочасницима трећи дан поклоничког путовања дуг 27 км

08.05.2021. 15:57
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

Пред групом ходочасника која је у четвртак на Ђурђевдан из порте Цркве Светог пророка Илије у Сокоцу кренула да се поклони моштима Светог Василија Чудотворца је трећи дан хода.

Према ријечима Дејана Елеза, синоћ су стигли до Православног Богословског факултета у Фочи, гдје су преноћили. Јутрос су кренули лаганим ходом ка граници са Црном Гором.

– Поклоници су углавном у добром физичком и психичком стању. Током јучерашњег дана, један момак је нажалост морао да одустане од ходочашћа, јер је имао велике упале и промјене на стопалима, вратио се кући, али ми остали уз Божију помоћ, настављамо, све до циља – истакао је Елез.

План је да данас пређу дионицу пута дугу 27 километара. Такође, већ је договорено да ходочасници преноће у Рафтинг кампу „Бодо“ у Саставцима, а сутра четвртог дана крећу пут Манастира Пиве, гдје ће преноћити у њиховим конацима.

Овогодишње поклоничко путовање, ходочасници су посветили нашем суграђанину Јовану Јововићу, у чије име је покренута хуманитарна акција под називом „За Јованово мјесто под сунцем”.

Док су ходочасници лаганим али сигурним ходом све ближе Манастиру Острог, ми можемо позвати М’тел хуманитарни број 1416, а за ову намјену, доступне су и касице које се налазе у привредним субјектима у нашем граду.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Са вјером у Веру – Одржано хуманитарно вече за нашу суграђанку (ФОТО) Са вјером у Веру – Одржано хуманитарно вече за нашу суграђанку (ФОТО)
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    22h 35m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    20h 4m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    14h 18m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    19h 22m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    10h 30m
    0