Pred hodočasnicima treći dan pokloničkog putovanja dug 27 km

08.05.2021. 15:57
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Pred grupom hodočasnika koja je u četvrtak na Đurđevdan iz porte Crkve Svetog proroka Ilije u Sokocu krenula da se pokloni moštima Svetog Vasilija Čudotvorca je treći dan hoda.

Prema riječima Dejana Eleza, sinoć su stigli do Pravoslavnog Bogoslovskog fakulteta u Foči, gdje su prenoćili. Jutros su krenuli laganim hodom ka granici sa Crnom Gorom.

– Poklonici su uglavnom u dobrom fizičkom i psihičkom stanju. Tokom jučerašnjeg dana, jedan momak je nažalost morao da odustane od hodočašća, jer je imao velike upale i promjene na stopalima, vratio se kući, ali mi ostali uz Božiju pomoć, nastavljamo, sve do cilja – istakao je Elez.

Plan je da danas pređu dionicu puta dugu 27 kilometara. Takođe, već je dogovoreno da hodočasnici prenoće u Rafting kampu „Bodo“ u Sastavcima, a sutra četvrtog dana kreću put Manastira Pive, gdje će prenoćiti u njihovim konacima.

Ovogodišnje pokloničko putovanje, hodočasnici su posvetili našem sugrađaninu Jovanu Jovoviću, u čije ime je pokrenuta humanitarna akcija pod nazivom „Za Jovanovo mjesto pod suncem”.

Dok su hodočasnici laganim ali sigurnim hodom sve bliže Manastiru Ostrog, mi možemo pozvati M’tel humanitarni broj 1416, a za ovu namjenu, dostupne su i kasice koje se nalaze u privrednim subjektima u našem gradu.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog
Milan treba našu pomoć – pozovi 17047 Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
Pravoslavno humanitarno udruženje „Sveti Sava“ sa Pala organizovalo vaskršnju humanitarnu akciju (FOTO) Pravoslavno humanitarno udruženje „Sveti Sava“ sa Pala organizovalo vaskršnju humanitarnu ak...
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    21h 30m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    22h 14m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    11h 50m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    1h 3m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    57m
    0