Пред Скупштину Србије пристижу демонстранти са иконама

11.07.2020. 19:15
0
ИЗВОР: srpskainfo

Протести у Београду одржавају се упркос забрани окупљања више од десет људи на јавном мјесту у оквиру мјера за борбу против корона вируса.

У синоћним демонстрација повријеђено је 14 полицајаца, ухапшен 71 демонстрант, а од почетка протеста повријеђено је најмање 130 полицајаца који су морали да потраже помоћ љекара, изјавио је директор полиције Владимир Ребић, пише "Блиц".

19.00 Стижу први демонстранти

Група демонстранта креће се ка Дому Народне скупштине. Већина њих носи иконе.

Синоћ је група демонстраната покушала да уђе у зграду Скупштине и више пута је напала полицију која је испалила сузавац и јуришом „очистила” плато.

Бивши члан Двери Срђан Ного приведен је данас у Више јавно тужилаштво у Београду. Он се ових дана често помињао у јавности као један од неформалних вођа десничарских група које су правиле нереде по главном граду.

Протести у Србији почели су у уторак увече послије најаве враћања полицијског часа у Београду због борбе против корона вируса. Протести су врло брзо се проширили и на друге градове у Србији – Ниш, Нови Сад, Крагујевац, Суботицу, Ваљево, Врање, Зрењанину, Лесковац.

Коментари 0
Повезане вијести
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Који је најскупљи, а који најјефтинији аутомобил на Сајму у Београду Који је најскупљи, а који најјефтинији аутомобил на Сајму у Београду
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 7m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    18h 21m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    16h 11m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    8h 36m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    14h 9m
    0