Предложен притвор за возача и сувозача због смрти пјешака у Сарајеву

12.09.2020. 19:40
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Тужилаштво КС је предложило Кантоналном суду у Сарајеву одређивање једномјесечног притвора осумњиченом возачу и сувозачу због саобраћајне несреће у сарајевском насељу Буљаков Поток у којој је смртно страдао један, а лакше повријеђен други пјешак.

Како је навела портпарол Тужилаштва КС Азра Бавчић возач Алдин Субашић се сумњичи за тешко кривично дјело против сигурности јавног саобраћаја и неуказивању помоћи повријеђеној особи, док се сувозач Алмир Балићевац сумњичи за помоћ починитељу након кривичног дјела.

- Возачу је притвор предложен због опасности од бјекства, потом због опасности од утицаја на свједоке, прикривања доказа, због опасности од понављања кривичног дјела и да би боравком на слободи осумњиченог могло доћи до узнемиравања јавности. Друго, притвор за сувозача је предложен због опасности од бјекства и опасности од утицаја на свједоке и прикривање доказа - рекла је Бавчић.

Подсјећамо, прије два дана је у сарајевском насељу Бољаков Поток дошло до саобраћајне несреће у 21:05 сати у којој је смртно страдао пјешак, а други лакше повријеђен, док су возач и сувозач побјегли с мјеста догађаја те нису указали помоћ повријеђеним.

Брзом интервенцијом, полиција је пронашла починиоце, а они су јуче предати у Тужилаштво КС.

Коментари 0
Повезане вијести
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини
На путевима у БиХ лани погинуло 255 лица На путевима у БиХ лани погинуло 255 лица
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    8h 12m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 56m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    23h 9m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    19h 23m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    21h 42m
    0