Predložen pritvor za vozača i suvozača zbog smrti pješaka u Sarajevu

12.09.2020. 19:40
0
IZVOR: nezavisne.com

Tužilaštvo KS je predložilo Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom vozaču i suvozaču zbog saobraćajne nesreće u sarajevskom naselju Buljakov Potok u kojoj je smrtno stradao jedan, a lakše povrijeđen drugi pješak.

Kako je navela portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić vozač Aldin Subašić se sumnjiči za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i neukazivanju pomoći povrijeđenoj osobi, dok se suvozač Almir Balićevac sumnjiči za pomoć počinitelju nakon krivičnog djela.

- Vozaču je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, prikrivanja dokaza, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemiravanja javnosti. Drugo, pritvor za suvozača je predložen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od uticaja na svjedoke i prikrivanje dokaza - rekla je Bavčić.

Podsjećamo, prije dva dana je u sarajevskom naselju Boljakov Potok došlo do saobraćajne nesreće u 21:05 sati u kojoj je smrtno stradao pješak, a drugi lakše povrijeđen, dok su vozač i suvozač pobjegli s mjesta događaja te nisu ukazali pomoć povrijeđenim.

Brzom intervencijom, policija je pronašla počinioce, a oni su juče predati u Tužilaštvo KS.

Komentari 0
Povezane vijesti
U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put
Povrijeđeni pješak i motociklista u Bijeljini Povrijeđeni pješak i motociklista u Bijeljini
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    23h 16m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    15h 58m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 31m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    18h 5m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    23h 50m
    3