Представљен програм ИМПАКТ инкубатор пословних идеја у Источној Илиџи

23.09.2021. 15:06
0
ИЗВОР: Катера

У просторијама Општине Источна Илиџа данас је представљен програм ИМПАКТ инкубатор пословних идеја који, између осталог, обухвата програм предузетничке обуке те финансијску, стручну и менторску подршку за пет нових пословних подухвата на подручју ове општине.

Виша стручна сарадница за активне мјере запошљавања у Инвестицијској фондацији ИМПАКТ Венеса Омерхоџић Клемпић подсјетила је да је до 30. септембра отворен јавни позив за учешће у програму развоја предузетништва ИМПАКТ инкубатор пословних идеја за 2021. годину.

  • Јавни позив за учешће у ИМПАКТ инкубатору пословних идеја Источна Илиџа
    14.09.2021. 09:44

    Инвестицијска фондација ИМПАКТ Сарајево и Пројекат запошљавања младих (YЕP), који се реализује уз подршку Влада Швajцарске,  а који су у периоду 2018-2020. године у сарадњи са преко 40 локалних з...

Источно Сарајево
Јавни позив за учешће у ИМПАКТ инкубатору пословних идеја Источна Илиџа

Према њеним ријечима, ИМПАКТ инкубатор пословних идеја представља свеобухватан програм инкубације пословних идеја односно подршке реализацији пословних идеја и састоји се од едукативног дијела, односно предузетничке обуке, која ће бити прилагођена учесницима.

- Након едукативног дијела, учесници ће имати завршен пословни план и модел који ће представити комисији за валидацију пословних идеја, коју ће чинити представници Инвестицијске фондације ИМПАКТ, представници општине Источна Илиџа, као и представник службе за запошљавање – изјавила је Омерхоџић Клемпић.

Слика

Фото: Катера

Она је додала да ће од учесника који заврше обуку и презентују свој пословни план бити изабрано пет најбоље оцијењених пословних идеја, који ће имати прилику да аплицирају за бесповратну финансијску подршку у износу од 5.000 КМ.

- Са пет најбоље рангираних ћемо радити и пружати менторску подршку, као и савјете у вези маркетинга, права, књиговодства – рекла је Омерхоџић Клемпић.

Начелник Одјељења за приведу и друштвене дјелатности општине Источна Илиџа Бојан Драгић рекао је да је општина Источна Илиџа једна од 40 локалних заједница којој је пружена пилика да учествује у прогаму подршке предузетништву који ће се реализовати кроз ИМПАКТ инкубатор пословних идеја.

Како истиче Драгић, циљ програма је стимулација потенцијалних предузетника за покретање новог бизниса као и пружање подршке постојећим на очувању њихових властитих бизниса.

- Општина Источна Илиџа дуги низ година кроз своје програме за подстицај унапређује пословну климу наше локалне заједнице – рекао је Драгић.

Програм ИМПАКТ инкубатор пословних идеја се реализује у склопу заједничке сарадње између Инвестицијске фондације ИМПАКТ и општине Источна Илиџа и подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC).

Коментари 0
Повезане вијести
Најбоље оцијењени пословни планови Катарине Стојчевић и Ђорђа Савића Најбоље оцијењени пословни планови Катарине Стојчевић и Ђорђа Савића
Јавни позив за учешће у ИМПАКТ инкубатору пословних идеја Источна Илиџа Јавни позив за учешће у ИМПАКТ инкубатору пословних идеја Источна Илиџа
Студентски предузетнички инкубатор даје резултате Студентски предузетнички инкубатор даје резултате
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    1h 29m
    4
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    19h 10m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    16h 9m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    17h 21m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    16h 15m
    0