Представници Мисије ОЕБС у БиХ уручили донацију Црвеном крсту

18.01.2023. 12:52
0
ИЗВОР: srna.rs

Представници Мисије ОЕБС у БиХ уручили су данас на Палама Црвеном крсту Републике Српске шест исушивача и двије пумпе за воду које се могу користити у случају поплава, укупне вриједности 7.600 КМ.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Сњежана Ковач рекла је да је ова вриједна донација уручена у складу са молбом њихове организације упућене ОЕБС-у у БиХ након поплава које су у ранијем периоду захватиле приједорску регију.

- Мисија ОЕБС-а у БиХ је одреаговала одмах и извршила набавку исушивача и пумпи. Можда не изгледа велика донација бројчано али ће значити корисницима у случају поплава. Свака донација те врсте и основних средстава добро дође - рекла је Ковачева новинарима.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Она је истакла да Републичка Цивилна заштита и општинске и градске организације Црвеног крста Републике Српске располажу одређеним бројем исушивача, пумпи али за једно домаћинство није довољан један исушивач.

Ковачева навела да таква врста средстава никада није довољна, те захвалила Мисији ОЕБС-а у БиХ на донацији и позвала и друге донаторе уколико су у могућности да учине исто.

- Сада имамо ситуацију да су у Гацку двије куће исељене због подземних вода. За ту породицу одмах су укључене пумпе, а послије ће бити потребни исушивачи - навела је Ковачева и додала да је Црвени крст Републике Српске један од партнера Цивилне заштите Српске и владиног сектора у одбрани и припреми одговор на непогоде.

Коментари 0
Повезане вијести
Прича о чича Срету Петронићу из Пала и његовој Хелени Прича о чича Срету Петронићу из Пала и његовој Хелени
Вечерас у Палама хуманитарни Светосавски бал Вечерас у Палама хуманитарни Светосавски бал
Изгорјела кућа породице Тодоровић у Палама, покренуте хуманитарне акције Изгорјела кућа породице Тодоровић у Палама, покренуте хуманитарне акције
Најчитаније
 • Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
  7h 49m
  0
 • Немања Цуровић побједник Сабора гуслара "Романијо, горо од јунака"
  17h 18m
  0
 • Помозимо Игору да отпутује на операцију
  15h 42m
  0
 • Ухапшено 10 лица због трговине дрогом
  7h 30m
  0
 • Пожар у Бутмиру стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима
  6h 27m
  0