Представници Мисије ОЕБС у БиХ уручили донацију Црвеном крсту

18.01.2023. 12:52
0
ИЗВОР: srna.rs

Представници Мисије ОЕБС у БиХ уручили су данас на Палама Црвеном крсту Републике Српске шест исушивача и двије пумпе за воду које се могу користити у случају поплава, укупне вриједности 7.600 КМ.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Сњежана Ковач рекла је да је ова вриједна донација уручена у складу са молбом њихове организације упућене ОЕБС-у у БиХ након поплава које су у ранијем периоду захватиле приједорску регију.

- Мисија ОЕБС-а у БиХ је одреаговала одмах и извршила набавку исушивача и пумпи. Можда не изгледа велика донација бројчано али ће значити корисницима у случају поплава. Свака донација те врсте и основних средстава добро дође - рекла је Ковачева новинарима.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Она је истакла да Републичка Цивилна заштита и општинске и градске организације Црвеног крста Републике Српске располажу одређеним бројем исушивача, пумпи али за једно домаћинство није довољан један исушивач.

Ковачева навела да таква врста средстава никада није довољна, те захвалила Мисији ОЕБС-а у БиХ на донацији и позвала и друге донаторе уколико су у могућности да учине исто.

- Сада имамо ситуацију да су у Гацку двије куће исељене због подземних вода. За ту породицу одмах су укључене пумпе, а послије ће бити потребни исушивачи - навела је Ковачева и додала да је Црвени крст Републике Српске један од партнера Цивилне заштите Српске и владиног сектора у одбрани и припреми одговор на непогоде.

Коментари 0
Повезане вијести
Премијера документарног филма "Ако те се сјетим једном само" у Палама Премијера документарног филма "Ако те се сјетим једном само" у Палама
Претреси у Сарајеву, Источном Новом Сарајеву, Палама и Источном Старом Граду Претреси у Сарајеву, Источном Новом Сарајеву, Палама и Источном Старом Граду
Годишњица НАТО бомбардовања Јахоринског потока код Пала (ВИДЕО) Годишњица НАТО бомбардовања Јахоринског потока код Пала (ВИДЕО)
Најчитаније
 • Од данас забрана пушења у јавним просторима у ФБиХ
  9h 49m
  0
 • Четврти батаљон Војне полиције ВРС – голобради младићи на бранику отаџбине (ФОТО)
  7h 28m
  0
 • Носовић: Образовање и лијепо васпитање су светиња
  6h 35m
  0
 • Хиљаде људи на протесту у Сарајеву поводом погибије младе докторице
  1h 35m
  0
 • ММФ тражи чак и снижење плата
  2h 14m
  1