Predstavnici Misije OEBS u BiH uručili donaciju Crvenom krstu

18.01.2023. 12:52
0
IZVOR: srna.rs

Predstavnici Misije OEBS u BiH uručili su danas na Palama Crvenom krstu Republike Srpske šest isušivača i dvije pumpe za vodu koje se mogu koristiti u slučaju poplava, ukupne vrijednosti 7.600 KM.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Snježana Kovač rekla je da je ova vrijedna donacija uručena u skladu sa molbom njihove organizacije upućene OEBS-u u BiH nakon poplava koje su u ranijem periodu zahvatile prijedorsku regiju.

- Misija OEBS-a u BiH je odreagovala odmah i izvršila nabavku isušivača i pumpi. Možda ne izgleda velika donacija brojčano ali će značiti korisnicima u slučaju poplava. Svaka donacija te vrste i osnovnih sredstava dobro dođe - rekla je Kovačeva novinarima.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Ona je istakla da Republička Civilna zaštita i opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta Republike Srpske raspolažu određenim brojem isušivača, pumpi ali za jedno domaćinstvo nije dovoljan jedan isušivač.

Kovačeva navela da takva vrsta sredstava nikada nije dovoljna, te zahvalila Misiji OEBS-a u BiH na donaciji i pozvala i druge donatore ukoliko su u mogućnosti da učine isto.

- Sada imamo situaciju da su u Gacku dvije kuće iseljene zbog podzemnih voda. Za tu porodicu odmah su uključene pumpe, a poslije će biti potrebni isušivači - navela je Kovačeva i dodala da je Crveni krst Republike Srpske jedan od partnera Civilne zaštite Srpske i vladinog sektora u odbrani i pripremi odgovor na nepogode.

Komentari 0
Povezane vijesti
Počinju "Dani ruskog filma za djecu" u Palama Počinju "Dani ruskog filma za djecu" u Palama
Tokom jednočasovne obustave saobraćaja mališani kredama crtali po putu (FOTO) Tokom jednočasovne obustave saobraćaja mališani kredama crtali po putu (FOTO)
Dan bez automobila u Palama Dan bez automobila u Palama
Najčitanije
 • Posljednji ispraćaj Dalibora Pljevaljčića
  11h 22m
  0
 • Obavještenje o prijemu zahtjeva kategorisanih boraca VRS na jedinstveni mjesečni borački dodatak
  13h 11m
  0
 • Aleksandra je pobijedila rak sa metastazama na sedam organa
  17h 53m
  1
 • Banjanin: Naučni rad objavljen u vrhunskom međunarodnom časopisu - dokaz da se u Istočnom Sarajevu školuju kvalitetni kadrovi
  15h 47m
  4
 • Sandri Savić potrebni dobrovoljni davaoci krvi na VMA
  7h 43m
  0