Predstavnici Misije OEBS u BiH uručili donaciju Crvenom krstu

18.01.2023. 12:52
0
IZVOR: srna.rs

Predstavnici Misije OEBS u BiH uručili su danas na Palama Crvenom krstu Republike Srpske šest isušivača i dvije pumpe za vodu koje se mogu koristiti u slučaju poplava, ukupne vrijednosti 7.600 KM.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Snježana Kovač rekla je da je ova vrijedna donacija uručena u skladu sa molbom njihove organizacije upućene OEBS-u u BiH nakon poplava koje su u ranijem periodu zahvatile prijedorsku regiju.

- Misija OEBS-a u BiH je odreagovala odmah i izvršila nabavku isušivača i pumpi. Možda ne izgleda velika donacija brojčano ali će značiti korisnicima u slučaju poplava. Svaka donacija te vrste i osnovnih sredstava dobro dođe - rekla je Kovačeva novinarima.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Ona je istakla da Republička Civilna zaštita i opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta Republike Srpske raspolažu određenim brojem isušivača, pumpi ali za jedno domaćinstvo nije dovoljan jedan isušivač.

Kovačeva navela da takva vrsta sredstava nikada nije dovoljna, te zahvalila Misiji OEBS-a u BiH na donaciji i pozvala i druge donatore ukoliko su u mogućnosti da učine isto.

- Sada imamo situaciju da su u Gacku dvije kuće iseljene zbog podzemnih voda. Za tu porodicu odmah su uključene pumpe, a poslije će biti potrebni isušivači - navela je Kovačeva i dodala da je Crveni krst Republike Srpske jedan od partnera Civilne zaštite Srpske i vladinog sektora u odbrani i pripremi odgovor na nepogode.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dejan Kojić kandidat DEMOS-a za načelnika opštine Pale Dejan Kojić kandidat DEMOS-a za načelnika opštine Pale
Milanko Cicović - ne uprlja srce mržnjom, a pokaza čojstvo i junaštvo Milanko Cicović - ne uprlja srce mržnjom, a pokaza čojstvo i junaštvo
Dobrovoljni davaoci krvi - najbrojnija porodica humanosti Dobrovoljni davaoci krvi - najbrojnija porodica humanosti
Najčitanije
 • Milanko Cicović - ne uprlja srce mržnjom, a pokaza čojstvo i junaštvo
  10h 46m
  2
 • Opljačkan manastir Ostrog, identifikovana osumnjičena
  8h 49m
  0
 • Lice teško povrijeđeno prilikom slijetanja vozila sa kolovoza na putu Podromanija-Rogatica
  15h 5m
  0
 • Dejan Kojić kandidat DEMOS-a za načelnika opštine Pale
  9h 36m
  2
 • Krađa bicikala u Istočnoj Ilidži
  14h 58m
  1