Predstavnici Misije OEBS u BiH uručili donaciju Crvenom krstu

18.01.2023. 12:52
0
IZVOR: srna.rs

Predstavnici Misije OEBS u BiH uručili su danas na Palama Crvenom krstu Republike Srpske šest isušivača i dvije pumpe za vodu koje se mogu koristiti u slučaju poplava, ukupne vrijednosti 7.600 KM.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Snježana Kovač rekla je da je ova vrijedna donacija uručena u skladu sa molbom njihove organizacije upućene OEBS-u u BiH nakon poplava koje su u ranijem periodu zahvatile prijedorsku regiju.

- Misija OEBS-a u BiH je odreagovala odmah i izvršila nabavku isušivača i pumpi. Možda ne izgleda velika donacija brojčano ali će značiti korisnicima u slučaju poplava. Svaka donacija te vrste i osnovnih sredstava dobro dođe - rekla je Kovačeva novinarima.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Ona je istakla da Republička Civilna zaštita i opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta Republike Srpske raspolažu određenim brojem isušivača, pumpi ali za jedno domaćinstvo nije dovoljan jedan isušivač.

Kovačeva navela da takva vrsta sredstava nikada nije dovoljna, te zahvalila Misiji OEBS-a u BiH na donaciji i pozvala i druge donatore ukoliko su u mogućnosti da učine isto.

- Sada imamo situaciju da su u Gacku dvije kuće iseljene zbog podzemnih voda. Za tu porodicu odmah su uključene pumpe, a poslije će biti potrebni isušivači - navela je Kovačeva i dodala da je Crveni krst Republike Srpske jedan od partnera Civilne zaštite Srpske i vladinog sektora u odbrani i pripremi odgovor na nepogode.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježena slava Hrama Sabora Svetoga arhangela Gavrila u Palama Obilježena slava Hrama Sabora Svetoga arhangela Gavrila u Palama
Hram Sabora Svetoga arhangela Gavrila spomenik rađanja Srpske i biser Pala Hram Sabora Svetoga arhangela Gavrila spomenik rađanja Srpske i biser Pala
Prekid električne energije u Palama Prekid električne energije u Palama
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    7h 32m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    17h 31m
    0
  • Zemljotres u BiH
    9h 7m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    16h 28m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    11h 11m
    9