Представници Струковног синдиката медицинских радника и техничара одржали састанак са руководством УКЦ Српске

06.04.2021. 17:11
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Поводом навода о смањењу плата медицинским радницима у УКЦ Републике Српске, представници струковног синдиката медицинских сестара и техничара имали су састанак са руководством УКЦ.

Како кажу, ниједном раднику неће бити смањена плата на било који начин.

– Ми смо јутрос имали састанак са професором Владом Ђајићем и са менаџментом највеће здравствене установе у Републици Српској, УКЦ, и добили смо увјерење да ниједном раднику неће бити смањена плата ни на који начин. Чак се интензивно ради на повећању тих примања радника у УКЦ-у – каже предсједник Струковног синдиката медицинских сестара и техничара Мирко Шербеџија.

Навео је и да су разне шпекулације кружиле медијима.

– Међутим, и ми сами, да би били сигурни да до тога неће доћи, данас смо имали састанак и из УКЦ, од професора Ђајића, нам је гарантовано, да ниједном раднику неће бити смањена ниједна марка. Ово је само пронађен модул да се и плате и дежурства могу исплаћивати до проналаска системског рјешења за све раднике – каже Шербеџија.

У току је израда Закона о здравственој заштити, а струковни синдикат је изнио и своје приједлоге за начин рјешавања дежурстава и приправности, а те приједлоге је подржао и директор УКЦ Српске, Владо Ђајић.

– Циљ је да се коначно нађе начин за исплату дежурстава, исплату приправности, и за њихово стављање у управне оквире – закључује Шербеџија, преноси АТV.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Чувени пластични хирург др Дражан Ерић гостује и изводи компликован хируршки захват у УКЦ Бањалука (ВИДЕО) Чувени пластични хирург др Дражан Ерић гостује и изводи компликован хируршки захват у УКЦ ...
Изведен сложен оперативни захват уклањања гигантске слезене у УКЦ-у Српске Изведен сложен оперативни захват уклањања гигантске слезене у УКЦ-у Српске
Др Арамбашић и др Тамбурић у Болници „Србија“ крајем новембра Др Арамбашић и др Тамбурић у Болници „Србија“ крајем новембра
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    12h 4m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    17h 19m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    6h 47m
    1
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    8h 47m
    3
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    15h 5m
    0