Преговори трајали девет сати, полиција пуцала на нападача

20.05.2020. 10:32
0
ИЗВОР: Srpska.info

Горан Бијелић (57) ухапшен је због сумње да је синоћ пуцао на кућу комшије у селу Ништавци код Приједора, а затим и на полицију, сазнаје Српскаинфо.

Током сукоба који је трајао цијелу ноћ полиција је такође пуцала на Бијелића, али на срећу нико у овом инцидентру није повријеђен.

Начелник Полицијске управе Приједор Сретоје Вујановић рекао је да је полицији синоћ око 20 часова телефоном пријављено да једна особа пуцањем из ватреног оружја угрожава људске животе и имовину.

– На лице мјеста упућена је полицијска патрола која је потврдила новоде из пријаве и утврдила да на породичној кући постоји више оштећења насталих од ватреног оружја, а у једној просторији нашла пројектил који је разбио прозор – појаснио је Вујановић.

Додао је да је након прикупљана прелиминарних података утврђено из којег правца су дошли пуцњи и патрола се упутила у том правцу.

– Полицјаци су се представили и позвали власника да изађе да би се утврдило околности због чега је дошло до инцидента Међутим након представљања полицајаца, та особа је испалила више хитаца према полицајцима и том приликом повукао се у породичну кућу и забранио приступ – каже Вујановић.

Према његовим ријечима у овој кризној сиутацији били су припадници ПУ Приједор и Јединице Жандармерије, а од стране Министарства унутрашњих послова ангажована је и Специјална антитерористичка јединица, као и преговорачки тим.

– Након блокаде терена, а у раним јутарњим часовима та особа је лишена слободе. Блокада је трајала преко девет часова. Овом приликом морам похвалити ангажовање полицијских службенике који су исказали висок степен професионализма и садејства са другим јединицима и том приликом сачувани су животи људи коју су били укључени у сукоб, али и полицајаца – поручио је Вујановић

Он је додао да се још не зна мотив, али да је ухапшени од раније био познат по инцидентима.

Потврдио је да је полиција узвратила када је нападач пуцао на њих, али да је све урађено у складу са законом.

Коментари 0
Повезане вијести
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    3h 55m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 51m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    21h 36m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    18h 35m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    19h 47m
    0