Прелиминарни подаци: Земљотрес од четири степена Рихтера са епицентром у околини Илијаша

19.02.2024. 11:22
0
ИЗВОР: srna.rs

Земљотес јачине четири степена по Рихтеру и интензитета шест степени по Меркалију затресао је јутрос шире подручје око Сарајева, са епицентром у околини Илијаша, рекла је Срни сеизмолог у Хидрометеоролошком заводу Републике Српске Сњежана Цвијић Амулић.

Она је навела да још нема информација о евентуалној штети, али да би земљотрес овог интензитета могао изазвати мања оштећења на старијим и слабије грађеним објектима.

- Епицентар земљотреса је у околини Илијаша, тако да се могао осјетити и шире, цијела сарајевска регија, па чак и до Бугојна имамо информацију да се осјетио - навела је Амулићева.

Она је рекла да се земљотрес, који је евидентиран у 9.22 часова, могао осјетити и у Бањалуци, поготово на вишим спратовима.

- Сигурно се могао осјетити и овдје, те информације ће тек стизати како вријеме буде пролазило - навела је Амулићева и додала да је сваки земљотрес у епицентралној зони кратак и траје неколико секунди.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало" Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало"
Тло не мирује: Нови земљотрес у региону! Тло не мирује: Нови земљотрес у региону!
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    20h 54m
    3
  • Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
    22h 32m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    18h 40m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    15h 47m
    0
  • Оперисан Срђан Ђоковић
    18h 45m
    0