Према вечери јаче наоблачење са падавинама

23.07.2024. 08:52
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 86 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом и електричном енергијом.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 20 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 16 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале једну интервенцију.

Фоча:

Интервенција од 20.00 до 23.00 часа на гашењу шумског пожара на локацији Кратине – Миљевина. Пожар угашен.

Саобраћај се, уз повољне услове за вожњу, на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија несметано, а возачима се скреће пажња на мјестимично смањењу видљивост дуж ријеке Дрине, због јутарње магле, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Спорије се вози на мјестима гдје се изводе радови, па се возачима савјетује да на тим мјестима возе са повећаном пажњом и поштују привремено постављену сигнализацију.

Због постављања расвјете у тунелу "Сијерачке стијене" измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, као и на ауто-путу Градишка-Бањалука због радова на мосту "Богдановац".

Саобраћај ће повремено бити обустављан на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" због извођења радова. Обуставе ће бити петоминутне и трајаће до 19. јула.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, а измјене су због радова и на дионици магистралног пута Хан Пијесак-Соколац.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења минерских радова, долази на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

На граничним прелазима задржавања за путничка возила нису дужа од 20-30 минута.

Сунчано вријеме у већини крајева данас очекује Републику Српску и ФБиХ, али према вечери и наредне ноћи слиједи јаче наоблачење са падавинама које ће прво захватити западне, а касније и сјеверне крајеве.

Током дана биће топло уз дневни развој облачности, а само се локално очекује пролазна киша или пљусак са грмљавином, углавном у брдско-планинским предјелима југозапада и југоистока.

Касније током вечери и ноћи на сриједу доћи ће до јачег наоблачења, које ће захватити прво западне, а касније и сјеверне крајеве и условити кишу и пљускове праћене грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Мјестимично су могуће и непогоде у виду интензивнијих пљускова са грмљавином, јачање вјетра у зони падавина и појаве града.

На југу ће током већег дијела дана бити сунчано и веома топло.

Дуваће слаб до умјерен, повремено појачан вјетар у зони падавина, сјеверних смјерова, а у Херцеговини умјерена бура на ударе појачана.

Највиша температура ваздуха од 27 на југозападу до 35 на југу, у вишим предјелима од 24 степена Целзијусова.

У већини крајева јутрос је сунчано вријеме, а по котлинама и уз ријечне токове има магле или ниске напблаке, наводе из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница 12, Дринић 16, Соколац и Хан Пијесак 17, Мраковица, Фоча, Чемерно и Бугојно 18, Кнежево, Мркоњић Град, Нови Град, Рудо и Бихаћ 19, Калиновик, Сарајево, Вишеград, Зеница, Сребреница, Гацко и Сански Мост 20, Бањалука и Ливно 21, Добој, Приједор и Тузла 22, Зворник 23, Градачац 24, Бијељина и Требиње 25, Неум 27 и Мостар 29 степени Целзијуосових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра промјенљиво, током ноћи киша Сутра промјенљиво, током ноћи киша
Коловози мјестимично влажни Коловози мјестимично влажни
Данас сунчано уз умјерену облачност Данас сунчано уз умјерену облачност
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 32m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 55m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 28m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 25m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 16m
    0