Prema večeri jače naoblačenje sa padavinama

23.07.2024. 08:52
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 86 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 20 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 16 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale jednu intervenciju.

Foča:

Intervencija od 20.00 do 23.00 časa na gašenju šumskog požara na lokaciji Kratine – Miljevina. Požar ugašen.

Saobraćaj se, uz povoljne uslove za vožnju, na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija nesmetano, a vozačima se skreće pažnja na mjestimično smanjenju vidljivost duž rijeke Drine, zbog jutarnje magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Sporije se vozi na mjestima gdje se izvode radovi, pa se vozačima savjetuje da na tim mjestima voze sa povećanom pažnjom i poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog postavljanja rasvjete u tunelu "Sijeračke stijene" izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, kao i na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog radova na mostu "Bogdanovac".

Saobraćaj će povremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" zbog izvođenja radova. Obustave će biti petominutne i trajaće do 19. jula.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, a izmjene su zbog radova i na dionici magistralnog puta Han Pijesak-Sokolac.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog izvođenja minerskih radova, dolazi na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20-30 minuta.

Sunčano vrijeme u većini krajeva danas očekuje Republiku Srpsku i FBiH, ali prema večeri i naredne noći slijedi jače naoblačenje sa padavinama koje će prvo zahvatiti zapadne, a kasnije i sjeverne krajeve.

Tokom dana biće toplo uz dnevni razvoj oblačnosti, a samo se lokalno očekuje prolazna kiša ili pljusak sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predjelima jugozapada i jugoistoka.

Kasnije tokom večeri i noći na srijedu doći će do jačeg naoblačenja, koje će zahvatiti prvo zapadne, a kasnije i sjeverne krajeve i usloviti kišu i pljuskove praćene grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Mjestimično su moguće i nepogode u vidu intenzivnijih pljuskova sa grmljavinom, jačanje vjetra u zoni padavina i pojave grada.

Na jugu će tokom većeg dijela dana biti sunčano i veoma toplo.

Duvaće slab do umjeren, povremeno pojačan vjetar u zoni padavina, sjevernih smjerova, a u Hercegovini umjerena bura na udare pojačana.

Najviša temperatura vazduha od 27 na jugozapadu do 35 na jugu, u višim predjelima od 24 stepena Celzijusova.

U većini krajeva jutros je sunčano vrijeme, a po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niske napblake, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica 12, Drinić 16, Sokolac i Han Pijesak 17, Mrakovica, Foča, Čemerno i Bugojno 18, Kneževo, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Rudo i Bihać 19, Kalinovik, Sarajevo, Višegrad, Zenica, Srebrenica, Gacko i Sanski Most 20, Banjaluka i Livno 21, Doboj, Prijedor i Tuzla 22, Zvornik 23, Gradačac 24, Bijeljina i Trebinje 25, Neum 27 i Mostar 29 stepeni Celzijuosovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra malo toplije, ponegdje kiša Sutra malo toplije, ponegdje kiša
Grad bogatiji za dva dječaka i djevojčicu Grad bogatiji za dva dječaka i djevojčicu
Sutra pretežno oblačno sa kišom Sutra pretežno oblačno sa kišom
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 21m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    10h 3m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 31m
    0
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    7h 1m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 52m
    1