Преминула бака Боса, најстарија Српкиња у Српској

10.07.2023. 13:19
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Боса (Матова) Салатић (103), поријеклом из фамилије Уљаревића, најстарија Српкиња у Републици Српској, преминула је јуче у породичној кући у Баљацима, надомак Билеће.

Мада је била увелико у другом вијеку живота, бака Боса је до посљедњег дана била, не само покретна, већ и бистрог ума, пуна љубави и пажње за све који су јој долазили или се телефоном јављали, пише Семберија инфо.

Нема куће у крају која не памти благодети, топлину и лијепе ријечи и њеног рано преминулог супруга Мате. Таква су им сва дјеца, као и бројна унучад и праунучад. Мјештани и родбина кажу да ником није била на терету ни трена ни у овим годинама.

- Добре, позитивне мисли, љубав према ближњим својима и свим добрим људима, чињене добрих дијела, вриједан рад и труд, радовање и туђем успјеху, не само свом - био је “рецепт” баке Босе за дуг живот, уз максималну умјереност у свему и стрпљење, што је за живота свједочила.

Старост јој је посебно уљепшао син, професор др Милосав Миша Салатић, некадашњи угледни љекар, кардиолог и универзитетски запосленик у Тузли, а потом скоро три деценије љекар у Норвешкој и ШведскоЈ. Миша се у међувремену вратио из иностранства и наставио живот у Требињу. Сваки викенд проводио је са мајком на прадедовском огњишту.

Коментари 0
Повезане вијести
Поднесено око 6.000 захтјева за јединствен мјесечни борачки додатак Поднесено око 6.000 захтјева за јединствен мјесечни борачки додатак
Српска богатија за 28 беба, у Источном Сарајеву рођен дјечак Српска богатија за 28 беба, у Источном Сарајеву рођен дјечак
Најстарији младожења у Српској имао 89 година Најстарији младожења у Српској имао 89 година
Најчитаније
 • Возач камиона из БиХ нестао у Словенији, породица моли за помоћ
  12h 3m
  0
 • Пронађен Бијељинац за којим се трагало у Словенији
  3h 17m
  0
 • Јолић: Извршене припреме за зимско одржавање саобраћајница
  11h 22m
  1
 • Укључимо се у акцију „Један слаткиш, једно дијете“
  12h 9m
  0
 • Поднесено око 6.000 захтјева за јединствен мјесечни борачки додатак
  2h 42m
  0