Преминула бака Боса, најстарија Српкиња у Српској

10.07.2023. 13:19
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Боса (Матова) Салатић (103), поријеклом из фамилије Уљаревића, најстарија Српкиња у Републици Српској, преминула је јуче у породичној кући у Баљацима, надомак Билеће.

Мада је била увелико у другом вијеку живота, бака Боса је до посљедњег дана била, не само покретна, већ и бистрог ума, пуна љубави и пажње за све који су јој долазили или се телефоном јављали, пише Семберија инфо.

Нема куће у крају која не памти благодети, топлину и лијепе ријечи и њеног рано преминулог супруга Мате. Таква су им сва дјеца, као и бројна унучад и праунучад. Мјештани и родбина кажу да ником није била на терету ни трена ни у овим годинама.

- Добре, позитивне мисли, љубав према ближњим својима и свим добрим људима, чињене добрих дијела, вриједан рад и труд, радовање и туђем успјеху, не само свом - био је “рецепт” баке Босе за дуг живот, уз максималну умјереност у свему и стрпљење, што је за живота свједочила.

Старост јој је посебно уљепшао син, професор др Милосав Миша Салатић, некадашњи угледни љекар, кардиолог и универзитетски запосленик у Тузли, а потом скоро три деценије љекар у Норвешкој и ШведскоЈ. Миша се у међувремену вратио из иностранства и наставио живот у Требињу. Сваки викенд проводио је са мајком на прадедовском огњишту.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    14h 29m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    5h 27m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    13h 53m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    12h 8m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    13h 47m
    0