Preminula baka Bosa, najstarija Srpkinja u Srpskoj

10.07.2023. 13:19
0
IZVOR: glassrpske.com

Bosa (Matova) Salatić (103), porijeklom iz familije Uljarevića, najstarija Srpkinja u Republici Srpskoj, preminula je juče u porodičnoj kući u Baljacima, nadomak Bileće.

Mada je bila uveliko u drugom vijeku života, baka Bosa je do posljednjeg dana bila, ne samo pokretna, već i bistrog uma, puna ljubavi i pažnje za sve koji su joj dolazili ili se telefonom javljali, piše Semberija info.

Nema kuće u kraju koja ne pamti blagodeti, toplinu i lijepe riječi i njenog rano preminulog supruga Mate. Takva su im sva djeca, kao i brojna unučad i praunučad. Mještani i rodbina kažu da nikom nije bila na teretu ni trena ni u ovim godinama.

- Dobre, pozitivne misli, ljubav prema bližnjim svojima i svim dobrim ljudima, činjene dobrih dijela, vrijedan rad i trud, radovanje i tuđem uspjehu, ne samo svom - bio je “recept” bake Bose za dug život, uz maksimalnu umjerenost u svemu i strpljenje, što je za života svjedočila.

Starost joj je posebno uljepšao sin, profesor dr Milosav Miša Salatić, nekadašnji ugledni ljekar, kardiolog i univerzitetski zaposlenik u Tuzli, a potom skoro tri decenije ljekar u Norveškoj i ŠvedskoJ. Miša se u međuvremenu vratio iz inostranstva i nastavio život u Trebinju. Svaki vikend provodio je sa majkom na pradedovskom ognjištu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prvi upisni rok u srednje škole od 17. juna Prvi upisni rok u srednje škole od 17. juna
Turbulencije na tržištu dižu cijenu kafe Turbulencije na tržištu dižu cijenu kafe
U Srpskoj rođeno 18 beba U Srpskoj rođeno 18 beba
Najčitanije
 • Slana bajadera
  12h 6m
  0
 • Zločin u Varvarinu
  11h 41m
  1
 • Učestvujte u Katerinom FOTO-KONKURSU i osvojite vrijedne nagrade!
  6h 40m
  2
 • Oko 15 pacijenata oboljelih od multiple skleroze Sarajevsko-romanijske regije na terapiji
  4h 43m
  1
 • Bojan Gunjak i Dragoslav Pantić kreću na humanitarni pohod za Magdalenu i Helenu
  4h 57m
  0