Preminula baka Bosa, najstarija Srpkinja u Srpskoj

10.07.2023. 13:19
0
IZVOR: glassrpske.com

Bosa (Matova) Salatić (103), porijeklom iz familije Uljarevića, najstarija Srpkinja u Republici Srpskoj, preminula je juče u porodičnoj kući u Baljacima, nadomak Bileće.

Mada je bila uveliko u drugom vijeku života, baka Bosa je do posljednjeg dana bila, ne samo pokretna, već i bistrog uma, puna ljubavi i pažnje za sve koji su joj dolazili ili se telefonom javljali, piše Semberija info.

Nema kuće u kraju koja ne pamti blagodeti, toplinu i lijepe riječi i njenog rano preminulog supruga Mate. Takva su im sva djeca, kao i brojna unučad i praunučad. Mještani i rodbina kažu da nikom nije bila na teretu ni trena ni u ovim godinama.

- Dobre, pozitivne misli, ljubav prema bližnjim svojima i svim dobrim ljudima, činjene dobrih dijela, vrijedan rad i trud, radovanje i tuđem uspjehu, ne samo svom - bio je “recept” bake Bose za dug život, uz maksimalnu umjerenost u svemu i strpljenje, što je za života svjedočila.

Starost joj je posebno uljepšao sin, profesor dr Milosav Miša Salatić, nekadašnji ugledni ljekar, kardiolog i univerzitetski zaposlenik u Tuzli, a potom skoro tri decenije ljekar u Norveškoj i ŠvedskoJ. Miša se u međuvremenu vratio iz inostranstva i nastavio život u Trebinju. Svaki vikend provodio je sa majkom na pradedovskom ognjištu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
Detalji smrti Svetlane Dragijević: "Bila je bolesna, iznenada joj je pozlilo" Detalji smrti Svetlane Dragijević: "Bila je bolesna, iznenada joj je pozlilo"
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    23h 12m
    0
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    1h 29m
    1
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    23h 19m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    20h 1m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    14h 39m
    0