Преминула мала Софија (3) која се лијечила од леукемије

01.12.2022. 21:05
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Трогодишња дјевојчица Софија Караџић, која је боловала од леукемије, изгубила је најтежу битку. Ову тужну вијест путем видео поруке саопштио је Софијин отац Марко Караџић.

Софија је изгубила посљедњу битку и није више са нама. Сузана и ја вјерујемо да је она сада у Божијој милости и да је милује његова рука. Одмориће се. Хвала вам на свему што сте учинили за њу, пуно сте нам помогли. – рекао је неутјешни Марко кроз сузе.

Софија је била весело и здраво дијете до новембра 2020. године. Родитељи су је због проблема са јетром одвели на преглед.

Тада је имала 17 мјесеци. Имала је жуте беоњаче. Докторка је мами рекла да нема потребе да “диже фрку” јер је у питању жутица. Међутим, и прије него што је стигао кући, Марка, Софијиног тату, докторка је звала да се под хитно врати да узме упут за Институт за мајку и дијете.

Кроз неколико дана јој је дијагностикована леукемија, Ц91.0 леукаемиа лyмпхобластица ацута. Софија је била на хемиотерапији седам мјесеци након чега је даље лијечење настављено од куће уз редовне контроле и наду да се болест никада неће вратити.

Почетком септембра 2022. године леукемија се вратила и за Софију су хемиотерапија и трансплантација коштане сржи биле једини лијек и нада за њен живот. Нажалост, болест је била јача од ове храбре дјевојчице.

Коментари 0
Повезане вијести
Преминула Тина Тарнер Преминула Тина Тарнер
Преминула глумица Бранка Веселиновић Преминула глумица Бранка Веселиновић
Преминула Гордана Куић Преминула Гордана Куић
Најчитаније
 • Од данас забрана пушења у јавним просторима у ФБиХ
  9h 31m
  0
 • Четврти батаљон Војне полиције ВРС – голобради младићи на бранику отаџбине (ФОТО)
  7h 10m
  0
 • Носовић: Образовање и лијепо васпитање су светиња
  6h 17m
  0
 • Куп БиХ за цицибане окупио 270 учесника
  11h 12m
  0
 • ММФ тражи чак и снижење плата
  1h 56m
  1