Preminula mala Sofija (3) koja se liječila od leukemije

01.12.2022. 21:05
0
IZVOR: srpskainfo.com

Trogodišnja djevojčica Sofija Karadžić, koja je bolovala od leukemije, izgubila je najtežu bitku. Ovu tužnu vijest putem video poruke saopštio je Sofijin otac Marko Karadžić.

Sofija je izgubila posljednju bitku i nije više sa nama. Suzana i ja vjerujemo da je ona sada u Božijoj milosti i da je miluje njegova ruka. Odmoriće se. Hvala vam na svemu što ste učinili za nju, puno ste nam pomogli. – rekao je neutješni Marko kroz suze.

Sofija je bila veselo i zdravo dijete do novembra 2020. godine. Roditelji su je zbog problema sa jetrom odveli na pregled.

Tada je imala 17 mjeseci. Imala je žute beonjače. Doktorka je mami rekla da nema potrebe da “diže frku” jer je u pitanju žutica. Međutim, i prije nego što je stigao kući, Marka, Sofijinog tatu, doktorka je zvala da se pod hitno vrati da uzme uput za Institut za majku i dijete.

Kroz nekoliko dana joj je dijagnostikovana leukemija, C91.0 leukaemia lymphoblastica acuta. Sofija je bila na hemioterapiji sedam mjeseci nakon čega je dalje liječenje nastavljeno od kuće uz redovne kontrole i nadu da se bolest nikada neće vratiti.

Početkom septembra 2022. godine leukemija se vratila i za Sofiju su hemioterapija i transplantacija koštane srži bile jedini lijek i nada za njen život. Nažalost, bolest je bila jača od ove hrabre djevojčice.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminula glumica Branka Veselinović Preminula glumica Branka Veselinović
Preminula Gordana Kuić Preminula Gordana Kuić
U Mirosavcima sahranjena Joka Milovanović U Mirosavcima sahranjena Joka Milovanović
Najčitanije
 • Počela isplata godišnjeg boračkog dodatka
  22h 30m
  3
 • Položen kamen temeljac za izgradnju zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo
  21h 25m
  5
 • Milan Savić predsjednik Studentskog parlamenta
  18h 43m
  4
 • Dan kad je Vojska SR Jugoslavije oborila "nevidljivog" (VIDEO)
  23h 58m
  0
 • Zbog udesa obustavljen saobraćaj na putu Zvornik-Vlasenica
  18h 33m
  0