Преминуо доктор Зоран Ракоњац

21.05.2021. 14:49
0
ИЗВОР: srpskainfo

Доктор Зоран Ракоњац, специјалиста дјечије хирургије и начелник Клинике за дјечију хирургију УКЦ-а Српске, преминуо је јуче у Београду након краће и тешке болести, саопштено је из УКЦ-а.

Руководство УКЦ-а, на челу са генералним директором Владом Ђајићем упутило је саучешће.

– Љекари, медицинско особље и сви запослени у нашој установи имали су привилегију што су познавали уваженог љекара и имали прилику да са њим сарађују. Био је врхунски професионалац, пун етике и одговорности према онима којима је то било најпотребније, а то су наши најмлађи пацијенти – саопштено је из УКЦ-а.

Мјесто и вријеме сахране доктора Ракоњца биће накнадно објављени.

Доктор Ракоњац рођен је 14. априла 1963. године у Санском Мосту гдје је похађао основну школу и гимназију. Медицински факултет у Бањалуци завршио је 1989. године са просјечном оцјеном 9,25, као најбољи студент генерације.

Обавезан љекарски стаж обављао је од новембра 1989. године до новембра 1990. године у Дому здравља Сански Мост и Клиничком центру Бањалука. У децембру 1990. године положио је стручни испит. У мају 1991. године примљен је на Медицински факултет у Бањалуци као асистент на Катедри за инфективне болести гдје ради до септембра 1994. године. Специјализацију из дјечије хирургије започиње у септембру 1994. године на Медицинском факултету у Бањалуци, а специјалистички испит је полажио у септембру 1999. године у Бањалуци.

Радни вијек је провео у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, у Клиници за дјечију хирургију. У периоду од 2008. године обављао је послове и радне задатке шефа Одјела за специјалне дјелатности, а од 1. јуна 2016. године именован је за начелника Клинике за дјечију хирургију.

У октобру 1999. године уписао је постдипломски студиј из области онкологије на Медицинском факултету у Београду, да би 2000. године наставио са постдипломским студијима из области ортопедије на истом факултету. Магистарску тезу одбранио је 1. априла 2002. године.

У јулу 2010. одбранио је докторску дисертацију под називом “Минимално инвазивни хируршки третман урођеног кривог стопала”, преноси РТРС.

Био је виши асистент на Катедри за хирургији Медицинског факултета у Бањалуци.

Као аутор или коаутор објавио је 20 научних и стручних радова. Аутор је поглавља “Основи трауматологије коштано-зглобног система у дјечијем узрасту”, у књизи “Дјечија хирургија” која је издата 2012. године у Бањалуци.

Био је члан Предсједништва Секције за дечију хирургију, Српског љекарског друштва и Секције Дјечијих хирурга БиХ.

Био је члан Удружења хирурга Републике Српске. Одлуку о додјели звања примаријус добио је 7. априла 2017. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра нерадни дан Сутра нерадни дан
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Мањи приноси дижу цијене воћа Мањи приноси дижу цијене воћа
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    14h 14m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    13h 30m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    10h 46m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    9h 8m
    0
  • Данас Марковдан
    17h 56m
    0